İlçeye bağlı Aksorguç köyünde ikamet eden ve bir yıl önce kocasını kayben 70 yaşında ve yatalak olan annne Kibar Figen, 43 yaşında ve engelli olan kızı Hamidye Figen'e hem annelik hemde babalık yapıyor. Figen ailesine Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ev eşyası yardımı yapıldı.


Engelli olan Hamidye Figen’e vakıf tarafından 1993 yılından bu yana engelli aylığı, yakacak ve gıda yardımı, ayrıca 2012 yılında eşi vefat eden ve yatalak olan snne Kibar Figen’e ise 2003-2012 yılları arasında yaşlı aylığı ve eşini kaybettiği tarihten bu yana eşi vefat etmiş kadınlara yönelik maaş yardımında bulunulmaktadır.


Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, 3 adet halı, 2 adet kanepe, baza ve yatak,televizyon ve tv sehpası, 2 adet soba, gıda paketi ve giyim malzemesi yardımında bulunuldu.


Yapılan yardımlar neticesinde duygulanan anne Figen, “Allah devletimizden, kaymakamımızdan razı olsun, Yıllardan beridir devletimiz bize yardımda bulunuyor ve sahip çıkıyor. Ayrıca bizleri unutmadığı için de çok teşekkür ediyoruz’’dedi.

Editör: Wan Haber