Malatya'da "Maceracı" adı altında televizyon programı yapan sunucu Murat Yeni, Turgut Özal'ı manevi babası olarak gördüğünü söyledi.
Malatya'ya program çekimi için gelen Maceracı programının sunucusu Murat Yeni, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz'ı ziyaret etti.
TV Program Sunucusu Murat Yeni, "Malatya'nın genel manada yapısını çok seviyorum. Ayrıca Malatya'ya sempati duymama vesile olan bir başka neden ise Rahmetli Turgut Özal'dır. Ben Turgut Özal'ı manevi bir baba olarak görmekteyim. Görüş ve düşüncelerine çok değer verdiğim bir insandı. Malatya insanı merttir ve verdiği sözü muhakkak yerine getiren insanlardır. Malatyalılar belli bir yere kaymadan dosdoğru düşünebilen insanlardır. Ailevi değerlere ve kültürlere çok değer veren, kayısısını sürekli baş tacı eden insanlar, eğer bugün Malatyalılar kayısıya bu kadar çok değer vermeseydi bugün kayısı belki de Türkiye'de çok fazla duyulmaz ve nam salmazdı" dedi.
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, "Dünyanın tek tipleştiği bir dönemde, yemeğin, giymenin, kültürel hayatın tek tipleştiği bir dönemde Anadolu'yu ziyaret ederek kültürel zenginlikleri gün yüzüne çıkarmaları kültürel anlamda çok önemli bir hizmettir. Anadolu'nun bu önemli değerini gün yüzüne çıkarmaları noktasında Maceracı bir çığır açmıştır. Yine diğer programlarda da aynı meyanda yürümesi ile hafızalarımız da yer edinmektedir" diye konuştu.
Boyraz, konuğuna kayısı ikramında bulundu.
(BK-Y)

16.02.2013 13:29:39 TSI

Editör: Wan Haber