Öz Orman-İş Sendikası tarafından Afyonkarahisar'da işyeri temsilcileri eğitim semineri düzenlendi. Seminerde konuşan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, hükümetin ülkede akan kanı durdurmak amacıyla başlattığı barış sürecini desteklediklerini söyledi.
İşyeri temsilcileri eğitim semineri Öz Orman-İş Sendikası tarafından Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Seminere katılan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye'nin genel durumu ile ilgili konuşurken barış sürecinde yaşanan zorluklara değindi. Yaşanan sürecin son derece zor ve hassas olduğunu aktaran Aslan, bu süreçte, sorumluluk taşıyan herkesin sabırlı, dikkatli ve itidalli olması gerektiğini ifade etti.
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Aslan, Hak-İş ve ona bağlı sendikaların üyelerinin eğitimine önem verdiğini belirterek, son iki yılda Orman-İş olarak yürütülen eğitim seminerleriyle yaklaşık 5 bin orman emekçisine 'İş Sağlığı ve Güvenliği', 'Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Mevzuatı' ,'İşyerlerinde Yıldırmanın Önlenmesi' ve 'Etkili İletişim' konularında eğitim verdiklerini anlattı.
Kıbrıs Türk Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş da, sendikalar arasındaki işbirliği ve dayanışmanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Anavatan Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağladığını söyledi. Türkiye'nin güçlenmesinin aynı zamanda Kıbrıs Türklerinin güçlenmesi olduğunu anlatan Özkardaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sene inşallah, dünyada bir ilk olan projeyle, denize boru döşenerek, Türkiye'den Kıbrıs'a su ve elektrik getiriliyor. Bu proje gerçekleştiğinde, Kıbrıs daha bir yeşil olacaktır."
Seminere Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Öz Orman-İş Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir bölgelerinden 120 işyeri sendika temsilcisi katıldı.
(MRV-UG-HO-Y)

13.01.2013 14:45:48 TSI

Editör: Wan Haber