Adana'nın Yılmaz Güney'i olarak bilinen Abdullah Can, yüzlerce insanın canına mal olan töreyi 'Cehaletin Sonu Topraktaki Kan' filmi ile beyaz perdeye taşıdı.
Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Abdullah Can, 90 dakikalık filmde 30 yılını zindanda geçiren Rasim Çavuş ve geride bıraktığı ailesinin dağılmasını, cehaletin sonunun nelere mal olduğunu anlatıyor. Filmin ayrı bir özelliği ise rol alan yaklaşık 100 kişinin hiçbir yerden destek almadan kendi imkanları filmi beyaz perdeye taşıması. Tüm oyuncular kendi ceplerinden koydukları para ile filmin çekimini 20 günde tamamladı. Görüntü yönetmenliğinin Kerem Akdeniz'in yaptığı filmde başrolü Abdullah Can, Ayşenur Karadağ, Yılmaz Güney'in yeğeni Levet Bütün, Cansu Aydoğan ile Gizem Karasu canlandırdı.
Kan davasının Türkiye'nin bir gerçeği olduğu, bu nedenle filmde kan davasını çeşitli yönleriyle ele aldıklarını ifade eden Abdullah Can, "Artık kan davası bitsin istiyoruz. Kanayan yaraya parmak basıp buna son vermek gerektiğini düşünerek bu projeyi çektik. Gazete kupürlerinden yaşanmış olaylardan okuduk, bizim başımızdan geçen birtakım olaylar var, bunların hepsini toparlayıp değerlendirerek bu projeye karar verdik. Ondan sonra da senaryosunu iki yıl içerisinde eksiklerini düzelte düzelte yaptık ve motor dedik" diye konuştu.
(ERN-AŞ-Y)

19.02.2013 16:48:34 TSI

Editör: Wan Haber