Uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ünlü tiyatro oyuncusu Köksal Engür'ün polisteki ifadesinde, "Ben içiciyim'' dediği öğrenildi. Engür ve eşi dahil 19 kişinin gözaltına alındığı operasyon polis kamerasıyla görüntülendi.
Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "torbacılar" diye nitelendirilen uyuşturucu madde satıcılarına yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda 6 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da Bayrampaşa, Fatih, Eyüp, Beyoğlu, Esenler ve Bahçelievler olmak üzere toplam 6 ilçede uyuşturucu madde tacirlerine yönelik şafak operasyonu düzenlendi.
Operasyonda 11 kilo 585 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, olayla ilgili "Leyla ile Mecnun" dizisinin Ak Sakallı Dede'si ünlü oyuncu Köksal Engür ve eşi Jale Engür'ün de aralarında bulunduğu 19 kişi uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, sokak satıcılarına yönelik yapılan çalışmada ünlü tiyatro oyuncusu Köksal Engür ve eşi Jale Engür polisin teknik takibine yakalandı. Durumdan şüphelenen polis savcılıktan aldığı arama izni ile Köksal Engür'ün evine operasyon yaptı. Düzenlenen baskında 1 kilo esrar ve 1 hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan Köksal Engür ve eşi Jale Engür sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Engür'ün emniyetteki ifadesinde, "Ben içiciyim'' dediği öğrenildi.
Ayrıca şafakla düzenlenen ve narkotik köpeğinin de katıldığı operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, örgüt liderinin şu anda cezaevinde olan Abdülkerim B. olduğu öğrenildi. Abdulkerim B.'nin daha önce Burçin Bircan adlı bir mankenin uyuşturucudan ölümüne sebebiyet vermekten gözaltına alındığı ortaya çıktı.
Öte yandan, yapılan operasyonda görüntülerde polisin, belirlenen adrese yaptığı baskında zanlıların kapıyı açmaması üzerine 'koçbaşı' ile kapı kırılarak içeri girildiği ve zanlının yere yatırılarak gözaltına alındığı görülüyor. Zanlının üzerinde yapılan üst aramasında ise uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bol miktarda para ele geçiriliyor. Eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında belirlenen başka bir adrese düzenlenen baskında ise polis, zanlılardan birine "Örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmaktan şu anda gözaltındasınız'' dedi. Bunun üzerine zanlı ise, "Tamam abi ama ben içiciyim, örgütle ne işim var'' dedi. Ancak evde yapılan aramalarda her taraftan uyuşturucu madde çıktı.
Düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda belirlenen adreslerde daralı ağırlığı 6 kilo 634 gram eroin, 4 kilo 951 gram esrar, 4 gram kokain, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 24 bin 495 TL, 11 bin 230 Euro, 120 dolar, 100 Japon Yeni, sahte 200 TL para ele geçirildi. Ayrıca 15 reçetesiz Suboksone hap, 1 sahte nüfus cüzdanı, 1 üzerinde PKK amblemli yasadışı kitap, 9 hassas terazi, 26 uyuşturucuyu enjekte etmede kullanılan enjektör ve onlara ait enjektör ucu, uyuşturucu kullanılmasında katkı maddesi olarak kullanılan 17 gram limon taşı, 7 ecstasy tablet, 4 fişek ele geçirildi.
Ünlü tiyatro oyuncusu Köksal Engür ve eşi Jale Engür'ün de aralarında bulunduğu 19 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
(İK-ÇK-AŞ-Y)

10.12.2012 14:46:10 TSI

Editör: Wan Haber