Köftesi, mobilyası, Oylat kaplıcası ile ünlü İnegöl'ün marka değeri taşıyan yerlerinden biri olan Oylat mağarası, Özel Rafet Kahraman Koleji tarafından proje konusu oldu. Proje kapsamında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan bilgi alan ekip, Oylat mağarasının sağlık turizmiyle de ön plana çıkmasını istiyor.
Özel Rafet Kahraman Fen Lisesi coğrafya öğretmenlerinden Gülümser İncedayı tarafından geliştirilen, 'Oylat Mağarasının Astım ve Bronşit Hastalıkları İçin Kullanılması ve Sağlık Turizmine Açılması' projesi kapsamında 2 öğretmen ve 2 öğrenci ile İnegöl'e gelen ekip, Başkan Aktaş'ı ziyaret edip mağarada incelemelerde bulundu.
Okullarının çeşitli yarışmalar için proje çalışmaları yaptığını ve bu kapsamda Oylat mağarası ile alakalı bir proje geliştirdiklerini ifade eden Coğrafya Öğretmeni Gülümser İncedayı, "Okul olarak ürettiğimiz projelerde Oylat mağarasını konu edinmek istedik. Zira Bursa'da yaşıyoruz ve çevremizin markaları, değerleri bizim için önemli. Oylat mağarası sadece normal turizmin ilgi odağı. İnegöl Belediyesi'nin şehrin markaları ve Oylat ile alakalı reklam ve tanıtım çalışmalarını az çok biliyoruz. Ancak, Oylat mağarasının sağlık turizmi için de kullanılmasını ve bu yönüyle de tanınmasını arzuluyoruz" dedi.
İnegöl'ün markalarıyla, ekonomisi ve turizmiyle güçlü bir şehir olduğunu, her yönüyle tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Oylat mağarasının proje konusu yapılmasından memnun kaldığını belirterek proje ekibine çeşitli bilgiler verdi.
(MŞ)

03.01.2013 17:14:52 TSI

Editör: Wan Haber