Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen öykü yarışmasının bu yılki konusu "Kına Hikayeleri" olarak belirlendi.
Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Gazete Altındağ işbirliğiyle yedi yıldır düzenlenen öykü yarışması, kadınları kına hikayelerini ve sonrasında değişen hayatlarını anlatmaya çağırıyor.
Öykü Yarışmasını "Kadınların sahip oldukları değerleri keşfetmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için çok önemli bir proje" olarak değerlendiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Öykü Yarışmaları güzel bir gelenek haline geldi. Altındağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların aktif katılımlarıyla kutlandığı bir ilçe.
Biz 8 Mart'ı protokole yönelik salon programlarıyla geçiştirmek yerine kadınların planladığı ve bizzat sahnelediği etkinliklerle kutluyoruz. Kadınlara ve edebiyata verdiğimiz değerin önemli bir göstergesi de düzenlediğimiz öykü yarışmasıdır" dedi.
Son başvuru tarihi 1 Mart 2013 olarak belirlenen yarışmada, 12 punto "Arial" fontu ile yazılmış, en fazla dört A4 kâğıdı uzunluğunda ve word dokümanından oluşan eserler, "[email protected]" elektronik posta adresine veya posta yolu ile "Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Şükriye Mah. Ulucanlar Cad. No:63 Altındağ" adresine gönderilebilecek ya da elden teslim edilebilecek.
Başkentli kadınların geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gösterdiği ve katılımın bu yıl da üst düzeyde olmasının beklendiği yarışmanın birincisine dizüstü bilgisayar; ikincisine tablet bilgisayar, üçüncüsüne ise dijital fotoğraf makinesi hediye edilecek.
(BK-ÖK-Y)

11.02.2013 13:29:03 TSI

Editör: Wan Haber