Rize-Erzurum Karayolu'nun Ovit Geçidi'nde 2009 yılında yaşanan 18 kişinin 48 saat mahsur kalması olayı sonrasında açılan davada 2 kişiye ayrı ayrı 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.
Rize-Erzurum Karayolu'nun Ovit Geçidi'nde 20 Kasım 2009 gecesi Hasan Arslan yönetimindeki bir yolcu midibüsü çığ düşmesi sonucu içerisindeki 18 yolcusu ile birlikte mahsur kalmıştı. Yolcular 48 saat süren çalışma sonucunda güçlükle kurtarılmıştı. Olayda Karayolları ekiplerinin olaya geç müdahale etmesi ve kurtarma çalışmalarının yanlış yönetilmesi tartışılırken sadece araç sürücüsü ve firma sahibi hakkında dava açılmıştı.
2009 yılında İkizdere Adliye'sinde açılan ve Kalkandere Adliye'sinde görülmeye devam eden davada, Hasan Arslan ve Şafak Nair, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak ve bilinçli olarak taksirle yaralamaya sebebiyet verme suçlamalarıyla yargılandı. 3 yıl süren yargılama geçtiğimiz gün görülen 19. duruşmayla sonuca bağlandı. Mahkeme araç sürücüsü ve firma sahibini iki ayrı suçlama ile ayrı ayrı toplamda 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların daha önceden suç işlememiş olmaları göz önünde bulundurularak daha hükmü geriye bırakıldı.
(GF-EK-ÖZ-Y)

26.12.2012 11:37:20 TSI

Editör: Wan Haber