Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda roman öğrenci tespiti yaptığını öne sürdü.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullarda roman öğrenci tespiti yaptığını öne sürerek ilgili çalışmaya tepki gösterdi. ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullara yazı göndererek roman öğrencilerinin tespit edilmesi uygulamasının 28 Ocak 2013 tarihine kadar sonuçlanmasını istediğini iddia etti. Yüce "2011-2012 eğitim öğretim yılında 8. Sınıftan mezun olup öğrenci sayılan ve ilimiz ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerden, 9. Sınıfa devam etmeyen roman öğrenci sayısının bilinmesine ihtiyaç duyulduğunu." 9. Sınıfa devam etmeyen roman öğrencilerin sayısının istendiğini, bunu hangi amaçla gerçekleştirildiğine yönelik açıklaması yapılması gerektiğini belirtti. Yüce Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 29 Ocak 2013'de ikinci bir yazı ile öğrenci sınırlamasını kaldırdığını bu yazı ile tüm İlk-orta ve lise düzeyinde okullarda roman öğrenci sayısını istediğini dile getirdi.
ÖVDER İzmir Şube Başkanı Yüce; "Milli Eğitim Bakanlığı roman vatandaşlarımızın işsiz olduğunu biliyor da çocuklarına yardımda mı bulunacak? Konut mu yapacak? Tablet mi dağıtacak? Ne yapacak? Suriye'den getirdiği ailelerin çocuklarının konaklama ve okul masraflarını çektiği gibi roman öğrencilerini de bu hizmetten yararlandırmak için mi sayı istiyor"dedi.
Yüce, " Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu bilgilerin ne için kullanılacağını açıklamalıdır.Amacı net belirtilmemiş ve velilere bilgi verilmeden çocuklarının tespiti uygun değildir. Biz öğrenci Velileri Derneği olarak bu amacı belli olmayan uygulamanın takipçisi olacağız " diye konuştu.
(AH-Y)

31.01.2013 10:33:05 TSI

Editör: Wan Haber