MERSİN - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ovacık ve Kargıcık turizm bölgelerinin önümüzdeki yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırıma dönük ihaleye açılacağını belirtti.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Meclis Toplantısı Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi'ndeki toplantıda kentte yaşanan gelişmelerden söz eden Güzeloğlu, birliğin kentin geleceğinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Güzeloğlu, "Vizyonumuzda turizm alanında farkındalık oluşturmak, turizme dönük temel değerleri ve tanıtım alanındaki temel süreçleri gerçekleştirmek yer almaktadır. Çalışmalarımız turizm alanlarının imar ve yatırım altyapılarını hazırlamak üzerine oldu. Özellikle merkezlerin hali hazır haritaları ve imar planlama çalışmalarının sonuçlandırılması büyük önem taşıyor." dedi.

Ovacık ve Kargıcık'ın 2013 yılı içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırıma dönük ihaleye açılacağının bilgisini veren Güzeloğlu, Narlıkuyu dahil olmak üzere kıyıdaki merkezlerdeki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çekti.

Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi ile Karboğazı Kış ve Kayak Turizmi Projesi bütünsellik içerisinde METAB'ın ilgi alanında yer aldığını ifade eden Güzeloğlu şöyle devam etti: "Bu iki projemiz tamamlandığında ülkemizi turizmde farklı bir boyuta taşıyacaktır. Mersin'i ve taşıdığı turistik değerleri tanıtmak adına uluslararası fuarlara katılım sağlıyoruz. Mersin'in tanıtımına dönük tüm organizasyonlarda yer alıyoruz. Bu kapsamda Vali Yardımcımız Suphi Olcay başkanlığındaki bir heyet, Marsilya'da organize edilen dünyanın en büyük krivaziyer fuarlarından birisine gitti. Bunun sonucunda da bu yıl 2 kruvaziyer gemisi şehrimize geldi. Yılsonuna sonuna kadar en az 5 kruvaziyer gemisinin daha ilimize gelmesi bekleniyor."

CİHAN

Editör: Wan Haber