Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yoğun sis nedeniyle meydana gelen kazada otomobil yoldan çıktı. Yaklaşık 1 metrelik yükseklikten yol kenarına devrilen ve ters dönen otomobilin sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Sürücü yolda hiçbir uyarı levhası ve yol çizgisi bulunmadığını kaydederek duruma önlem alınmaması nedeniyle tepkisini dile getirdi.
Edinilen bilgilere göre kaza Kamyon Yolu olarak da bilinen Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerinde meydana geldi. Çerkezköy yönünden Sağlık Mahallesi yönüne gitmekte olan E.T. yönetimindeki 59 ZR 635 plakalı hususi otomobil yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin birkaç metreye düşmesi sonucu yoldan çıktı. Yaklaşık 1 metre yükseklikten yol kenarına devrilen otomobil takla atarak ters döndü. Otomobilden kendi imkanları ile çıkmayı başaran sürücü kazanın şokunu üzerinden atamadı.
Kazanın sis nedeniyle meydana geldiğini belirten sürücü E.T.: "Sisli yolda ilerliyordum. Görüş mesafesi çok düşüktü. Yol çizgisi ve uyarı levhası bulunmadığı için yolun bittiğini fark edemedim ve yoldan dışarı çıktım. Bu yolda çizgi olması gerekiyor. Sisli havalarda yönü gösterecek uyarı tabelalarının olması gerekiyor. Burada başka kazalar da oluşabilir. Yetkililer buna önlem alsınlar" dedi.
Kazanın alınmayan birkaç basit önlemden ötürü meydana geldiğini savunan sürücü önlem almayan yetkililere de tepki gösterdi.
AHMET TANER KIŞLALI CADDESİ SİS NEDENİYLE ULAŞIMA KAPATILDI
Kaza nedeniyle Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'ne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Görüş mesafesinin havanın kararması ile birlikte oluşan sis nedeniyle birkaç metreye düştüğü Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'ndeki trafik akışını bir süre olarak kontrollü sağlayan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri bir başka kaza meydana gelmemesi için Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'ni hem Mert Petrol hem de Çırak Bayırı yönünden ulaşıma kapattı.
(SŞ )

01.02.2013 20:38:28 TSI

Editör: Wan Haber