Erzincan'da aşırı soğuklar nedeniyle bir otomobilin motoruna giren yavru kedi, araç sahibine zor anlar yaşattı.
Sabah saatlerinde aracına binen yerel bir gazetede yazı işleri müdürü olarak görev yapan Mücahit Özdemir, motor kısmından ses geldiğini fark ederek durdu. Aracın motor kısmını inceleyen Özdemir, kedi yavrusunu fark edince uzun süre çıkarmak için mücadele etti. Olay yerine gelen basın mensupları da uğraşlarına rağmen kediyi sıkıştığı yerden çıkaramadı. Yavru kedi hırçınlığı ile kendisini kurtarmak isteyenleri tırmaladı. Erzincan Belediye Sarayı önünde bulunan aracı inceleyen Belediye Başkanı Yüksel Çakır, hayvan barınağı personelini çağırarak, yavru kedinin kurtarılmasını istedi. Hayvan Barınağı önüne çekilen araçta inceleme yapan ekipler, aracın motor kısmına sıkışan kediyi kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Kedinin hırçınlığı işleri zorlaştırırken, kedinin tırmalamasına rağmen görevli personel kediyi sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından çıkarılan yavru kedi daha sonra görevli personel tarafından salıverildi.
Aracına yavru kedinin sıkıştığını fark eden sürücüsü Mücahit Özdemir, "Motor sıcaktı muhtemelen, toplantıdan çıktıktan sonra bir tümsekten geçtiğim esnada kedinin sesini duydum. Belediyedeki arkadaşlara söyledik ve onlar da yardımcı oldular. Kediyi sıkıştığı yerden kurtardılar" şeklinde konuştu.
Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veysel Aytekin de, "Araç içerisine sıkışmış bir kedi ekiplerimiz tarafından çıkarıldı. Kış aylarında havanın çok soğuk olmasından dolayı, hayvanlar kendilerine sığınacak sıcak bir yer aradıklarından dolayı özellikle kediler araç motorlarını seçmekte ve oralara girmektedirler. Araç sürücülerini de bu konularda dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Mümkünse önce araçlarını kontrol etsinler, daha sonra araçlarını çalıştırarak hareket etmelerini sağlasınlar" dedi.
(CM-AA-AŞ-Y)

14.01.2013 09:25:20 TSI

Editör: Wan Haber