Yozgat'ta kar nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilen yolcu otobüsünde 17 kişi yaralanırken, Vali Abdulkadir Yazıcı, kazayla ilgili açıklamasında sürücüleri bilinçli olmaya çağırdı.
Edinilen bilgiye göre Sivas'tan Ankara'ya giden Murat Ç. yönetimindeki 34 LHV 63 plakalı otobüs, Yozgat'ın Saraykent ilçesi yakınlarına geldiğinde kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak tarlaya devrildi. Kazada otobüste bulunan 34 yolcudan 17'i yaralandı. Yaralılar Saraykent Sağlık Ocağı ve Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yaralıları hastanede ziyaret ettikten sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, bir yolcu otobüsünün Saraykent yakınlarında devrildiğini belirterek, "Otobüste 34 yolcu bulunuyordu. Kazada yaralanan yolcular Saraykent ve Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Böyle bir kaza Allah'a şükür ucuz atlatıldı. İki gündür kış şartları kendisini gösterdi. Böyle bir yerde insan taşıyan, yolcu taşıyan, bir sürü umudu taşıyan sürücülerin, herkesten daha çok dikkatli olması lazım. İnsan taşıyan sürücülerin daha bilinçli hareket etmesi gerekir. En iyi kaptan en hızlı kaptan değildir, en iyi sürücü en iyi makas atan sürücü değildir. En iyi sürücü üzerine aldığı emaneti sağ salim hedefine, menziline vardıran sürücüdür" dedi.
Bu arada kazada yaralananların isimleri; şoförü Murat Ç., yolcular Abdulkadir Sezer (45), Güllü Sezer (38), İsa Demir (26), Adem Şimşek (27), Ali Orman (25), Kazım Kaya (86), Kiraz Kaya(89), Elife Evcil (26), Kezban Karadağ (20), Cander Karamanoğlu (21), Zeynep Ünal(66), Hüseyin Koç (57), Fidevs Bulut(59), Şaniye Koç (56), Elif Gökseril Ulutaş (18), Hatice Yeşil olarak açıklandı.
Öte yandan Sorgun'da özel bir tıp merkezine ait bir ambulans da hasta almaya giderken Osmaniye köyü yakınlarında kayganlaşan yolda şarampole yuvarlandı. Kazada yaralanan bir kişi, Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
(ÖE-AÖ-GS-Y)

06.12.2012 14:03:26 TSI

Editör: Wan Haber