Gaziantep'te sivil trafik polisleri, para vererek vatandaş gibi bindiği özel halk otobüslerinde sürücü hatalarını tespit ederek, resmi kıyafetli polislere ceza kestirdi. Uygulamayı resmi ve sivil kıyafetli polislerden öğrenen otobüs sürücüleri ise şoke oldu.
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kural ihlallerini önlemek için her yolu deniyor. Son uygulamayı ceza kesilerek öğrenen özel halk otobüsü sürücüleri, sivil trafik polislerini görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.
Balıklı Durağı'na yanaşan ve içinde sivil trafik polislerinin olduğu otobüsleri durduran resmi kıyafetli trafik polisleri, sivil trafik polisleri ile birlikte uygulamayı anlattı. Yolcu sanarak aldığı kişinin sivil trafik polisi olduğunu öğrenen sürücüler ise, büyük bir şok yaşadı. Sivil trafik polisi de, cezai işlemi yapacak olan resmi kıyafetli trafik polislerine hataları tek tek anlattı. Sivil polisin gözlemlerine itiraz edemeyen sürücülere, çeşitli para cezası verildi.
Sivil polisin normal bir vatandaş gibi ücret ödeyerek bindiğini ifade eden sürücüler, "Kuralları ihlal etmemeye çalışıyoruz. Bugün otobüse binen sivil trafik polisini fark edemedik" dedi.
Bu arada, kural ihlali yapan ve 90 puan cezası bulunan bir sürücüye ise, yaptığı kural ihlalinden dolayı 10 puan daha eklenince, 2 ay süresince ehliyetine el konuldu.
(HD-SO-Y)

14.01.2013 16:17:15 TSI

Editör: Wan Haber