Ümraniye'de kaza yapan bir otobüs kaldırıma çıkarak su borusunu patlattı. Tazyikli su otobüsün alt zeminini parçalayıp içeri dolunca yolcular boğulma tehlikesi geçirdi.
Edinilen bilgiye göre kaza, Alemdağ Caddesi Kemerdere Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre Üsküdar-Çekmeköy hattında çalışan 34 SP 017 plakalı halk otobüsünün sürücüsü Mehmet K., Alemdağ Caddesi'nden Çekmeköy yönüne giderken kavşağa geldiği sırada hızla gelen TIR'ı fark edip direksiyonu kırdı. Kontrolden çıkan otobüs, yol kenarındaki kaldırıma çıkarak İSKİ'nin ana hat şebekesinin hava alması için kurduğu 'vantuz' adı verilen vanaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle vananın patlaması üzerine tazyikli su etrafa yayılmaya başladı. Suyun şiddetiyle otobüsün alt zemini parçalandı. Tazyikli suyun içeri dolması üzerine yaklaşık 20 yolcu boğulma tehlikesi geçirdi. Yolcular can havliyle camları kırarak dışarı çıktı. Çevredeki vatandaşlar hemen polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, İSKİ'den suyun kapatılmasını istedi. Sağlık ekipleri ise hafif yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahale etti. Yaralı yolcular daha sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Otobüs sürücüsü Mehmet K., "Kavşağa normal bir şekilde girdim. 'Yol ver' tabelası olmasına rağmen TIR sürücüsü tam gaz geldi. Ona vurmamak için direksiyonu kırınca buraya girmek zorunda kaldık. Ben kargaşada göremedim ama 3 kişi hafif şekilde yaralanmış" dedi.
Yolculardan Zülal Kaya ise, "Şahinbey'e doğru seyir halindeydik. Bir anda yolun sağ tarafından gelen kamyon bize vurdu. Biz de sol tarafta İSKİ'nin borusuna çıktık ve patlama yaptı. Allah'tan yolculara bir şey olmadı. Otobüste çocuklar vardı, onlar perişana oldu, camlar kırıldı. Otobüsün içerisinden zorlukla çıktık" diye konuştu.
Olayın ardından kavşak suyla dolunca araçlar ilerlemekte güçlük çekti. İSKİ suyu kestikten sonra itfaiye ve İSKİ görevlileri otobüste ve çevrede inceleme yaptı. Belediye otobüsü kullanılamaz hale gelirken, kaza nedeniyle kavşakta yoğun trafik oluştu. Kazaya ilişkin inceleme sürüyor.
(HÖ-ÇK-GS-Y)

19.02.2013 15:36:04 TSI

Editör: Wan Haber