Van’da 2011 yılında yaşanan 2 büyük depremden dolayı hasar gören otobüs terminali, konteynerlarda hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 3 yıldan bu yana konteynerlarda kaldıklarını ve yeni yere geçtiklerinden dolayı memnun olduklarını belirten Van Gölü Turizm İşletme Müdürü Erdal Antika, depremden sonra çok sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “Şükürler olsun yeni yerimize taşındık. Daha tam yerleşemedik gerçi, ama 3-5 güne kadar daha düzenli bir şekilde yeni yerimizde yolcularımıza hizmet vereceğiz. Konteynerlarda en azından kurtulduk, mutluyuz.” dedi


Van Erciş Sema işletme yetkilisi İbrahim Şahin ise, “Bilindiği gibi depremden bu yana konteynerlarda faaliyet göstermekteydik. Şuan içeri geçtik memnunuz. İçerideki ortam daha rahat çalışıyoruz. İçeriden faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Yeni yerlerinden memnun olduklarını belirten diğer işletme yetkilileri çevre düzeni ve temizliği gibi diğer eksikliklerin biran evvel giderilmesi kendilerini daha da sevindireceğini belirttiler.

Editör: Wan Haber