Ankara'da otomobil hırsızlarına yönelik gerçekleştirilen 'Göçebe' operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı. Şebekenin hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlığı yapan bir şebekeye yönelik bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda şebekenin oto hırsızlığı yaptığı, çaldıkları otoların jantların lastik, müzik sistemleri ve bazı parçalarını çalıp sattıkları, iş yerinden sigara, içki gibi malzemeleri çalıp sattıkları belirlendi. Polisin 9 ay süren takibinde, çetenin gasp, yaralama gibi olaylara da karıştığını belirlendi.
Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen 'Göçebe' operasyonunda şebekenin elebaşı Fikret T.'nin de aralarında olduğu 10 kişi yakalandı. Çetenin başka suçlardan cezaevinde olan 4 üyesinin de olaylarla ilgili ifadesi alındı. Zanlıların, çaldıkları malzemeleri verdikleri kişilere 'göçebe' olarak ifade ettikleri belirlenirken polis çetenin karıştığı 45 olayı aydınlattı.
Çetenin otomobilleri kaşık ve sente denilen aletlerle kapılarını açarak çaldıkları anlaşıldı. Zanlıların hırsızlıktan elde ettikleri paralarla lüks araçlar kiraladıkları tespit edildi. Zanlıların bir işyerinden çaldıkları papağanda bulunarak sahibine teslim edildi. Şüphelilerin ayrıca çaldıkları otomobillerde bulunan ehliyetler üzerinde de oynama yaparak sahtecilik yaptıkları belirlendi.
Zanlıların Karapürçek'te bir otomobili çalma anları da güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Zanlılar polis sorgularının tamamlanmasın ardından adliyeye sevk edildi.
(BC-ÖZ-Y)

04.02.2013 11:17:52 TSI

Editör: Wan Haber