Adana'da otomobileri düz kontak yaparak çaldıktan sonra Suriye'de satan üç kişi yakalanırken zanlılardan biri basın mensuplarına "Emniyet müdürünün aracını çaldım, sizin aracınız var mı" diye sordu.
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri arka arkaya gelen otomobil hırsızlığı şikayeti üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmada Doğan N. (25), Mahmet A.'nın (28) ve İbrahim U. (23) gece otomobilleri "düz kontak" yöntemiyle çalıp Suriye'de sattıklarını belirledi. Bunun üzerine yapılan operasyonda şahıslar evlerinde yakalanarak emniyete sorguya getirildi. Şahıslardan Doğan N.'nin hırsızlıktan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Sorgularının ardından zanlılar adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında Doğan N. basın mensuplarının "neden gözaltına alındınız" sorusuna "Emniyet müdürünün aracını çaldık, sizin aracınız var mı" diye sorması dikkat çekti. Mahkemeye çıkartılan zanlıların ikisi tutuklanırken İbrahim U. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
"BÜRO AMİRİNE SÖZ VERDİ 40 GÜN SONRA YİNE YAKALANDI"
Doğan N.'nin 26 Aralık 2012 günü oto hırsızlık suçundan yine yakalandığı, Oto Hırsızlık Büro Amiri'nin Doğan N. ile konuşması sonrasında Doğan N.'nin hırsızlık yapmamak için söz verdiği kaydedildi. Oto Hırsızlık Büro Amiri'nin Doğan N.'ye hırsızlık yapmaması karşılığında iki tane kaktüs çiçeği verip her ikisi için 10'ar yıl hırsızlık yapmayacaksın dediği Doğan N.'nin ise "Şeref sözü bundan sonra hırsızlık yapmayacağım" sözünü verdiği, ancak aradan 40 gün geçtikten sonra Doğan N. yine hırsızlık suçundan yakalandı.
(FKE-ÖK-Y)

01.02.2013 13:02:01 TSI

Editör: Wan Haber