Avrupa Birliği Grundtvig Hayat Boyu Öğrenme Programı Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında Portekiz'in Evora şehrine giden Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okulu Yöneticileri ve Okul Aile Birliği Üyeleri Edirne'ye döndü.
Ağustos 2011'de başlayan ve 2013 yılında tamamlanacak 'Outdoor ICT' projesinin beşinci toplantısı, Portekiz'in UNESCO Dünya Mirası şehri olan Evora'da yapıldı. Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya, Portekiz'in içinde yer aldığı Hayat Boyu Öğrenme Programı projesinin beşinci hareketlilik buluşmasına, Türkiye'den Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okulu Yöneticileri ve Okul Aile Birliği üyeleri katıldı.
E-Yaşlılar Enstitüsü (Fransa), Malaga Üniversitesi (İspanya), Fvg ve Liberta Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İtalya), Carinthia Yetişkin Eğitim Merkezi (Avusturya) ve ev sahibi Evora Üniversitesi Yetişkin Eğitim Merkezi temsilcilerinin katıldığı proje toplantısına Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okulu proje ekibini ve Okul Aile Birliği üyelerini temsilen Okul Müdür Yardımcısı Sebahattin Akdağ, Okul Proje ekibi üyeleri Bülent Bacıoğlu, Mükerrem Yurduseven ile öğrenci konumundaki veliler Dilek Uğur, Arif Kuday ve Beşir Bekle katıldı.
Üç gün süren ortaklık buluşmasında pratik eğitimlere, Oryantiring, iple iniş, açık hava oyunları, tarihi ve turistik noktaların elektronik aletler ile konumlandırılması gibi etkinliklere de yer verildi. Roma tapınağı, beyaz-sarı tarihi evleri, özellikle de kemikli şapel gibi yerler proje etkinlikleri çerçevesinde gezilirken Evora'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası şehir olarak yetişkinlere sunduğu açık hava etkinlikleri de proje açısından değerlendirildi.
MANTAR MEŞESİ ORMANLARI VE MENHİRLERE ZİYARET
Proje kapsamında düzenlenen açık hava etkinliklerden birisi de Arraiolos Şato'suna düzenlendi. Ekipi dünyada belli başlı yerlerde olan menhirleri ve sadece Portekiz'de ve birkaç ülkede yetişen mantar meşesi ormanlarını da ziyaret etti.
Outdoor ICT adlı projenin bir sonraki final toplantısı olan son hareketliliği ve etkinlik buluşması 16-21 Haziran 2013 tarihlerinde Avusturya'nın Villach kasabasında gerçekleştirilecek.
(ORA)

11.02.2013 14:45:36 TSI

Editör: Wan Haber