Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen ÖSYM Durum Analizi Toplantısına katılan ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ali Demir; "Türkiye'nin kendine yakışan sınav ve Ölçme Değerlendirme Sistemine kavuşması için çalışıyoruz" dedi.
SAÜ'de düzenlenen ÖSYM Durum Analizi Toplantısı'na katın ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ali Demir, "Üniversitelerimiz de en doğal paydaşlarımız. 2012 yılına baktığımızda 9 milyon 650 bin adayı sınava almışız ve bu sınavlarda 1 milyon 450 bin görevli kullanmışız. Bu görevlilerin büyük kısmı, üniversite öğretim üyeleri. Dolayısıyla birlikte çalışma zorunluluğu olan kurumlarız. Bu nedenle bu toplantıları gerçekleştiriyoruz ancak daha da önemlisi, bu toplantılarda gelecek için planladıklarımızı sizlere arz edeceğiz. Sizin görüşleriniz doğrultusunda, planlarımızı revize edip Türkiye'nin kendine yakışır bir sınav sistemine, bir ölçme değerlendirme sistemine kavuşması için çalışmalarımızı birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.
SAÜ'de gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak katılan Yüksek Öğrenim Kurumu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Çin'de fırlatılan Göktürk-2 uydusu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ODTÜ yerleşkesindeki tören sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye'nin çok önemli bir projesini gerçekleştirirken, öğrencinin ve ülkenin eleştirecek bir meselesi olmayan takdire şayan bir konuda, yapılan bu tepkiyi makul bulmuyorum. Türkiye'nin çok önemli bir projesini gerçekleştirirken yapılan bu tepkiyi makul bulmuyorum. Demokratik toplumda herkesin tepkisini göstermesi ve buna imkan veren bir ortam olması lazım ama tepki için şiddet olmamalı. Hep tepki değil, bazen de takdir olmalıdır. O yüzden bu olayları biraz yadırgıyorum"
Öğrencilerin görüşlerini her zaman şiddete kaçmamak kaydıyla dile getirmelerini önemsediklerini vurgulayan Günay; sözlerini şöyle sürdürdü: "Disiplin Yönetmeliği'nde yaptığımız değişikliklerle üniversitelerde her görüşün rahatça ifade edilmesini sağladık. Şiddete yol açmamak kaydıyla öğrencilerin görüşlerini anlatabileceği bir yönetmelik yaptık. Bunlar önemli şeyler. Her şeyin yasaklandığı bir yerde insanlar düşünmekten vazgeçer. Bu açıdan da önemli bir yönetmelik çıkardık. Biz bu ortamı yaptık ama öğrenciler, görüşlerini kamu vicdanını sızlatmadan ve şiddete başvurmadan ifade etmeli"
Toplantının devamı basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.
(RKO-HO-Y)

22.12.2012 18:04:43 TSI

Editör: Wan Haber