Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TARGET Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından düzenlenen ve Ankara Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Benhür Satır'ın konuşmacı olarak katıldığı "Ankara OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde Yürütülen Kümelenme Çalışmalarından Örnekler" isimli seminer Endüstri Mühendisliği Bölümü Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi.
Seminere, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ile kümelenme çalışmalarına ilgi duyan öğretim elemanları ve sanayiciler katıldı. Yrd. Doç. Dr. Benhür Satır konuşmasında; Çankaya Üniversitesi'nin de içerisinde yer aldığı kümelenme çalışmaları hakkında bilgiler sunarken; ileride Gaziantep Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile işbirliği yapılmasının önemli olabileceğini ve bundan şahsı adına büyük mutluluk duyacağını belirtti.
Artık yeni akım mühendisliğin "uygulama odaklı" olduğunu dile getiren Satır; Gaziantep Üniversitesi tarafından uygulanmaya başlayan "İntörn Mühendislik" projesinin ülkemiz için önemli bir proje olduğunu ve diğer üniversiteler için de örnek teşkil edeceğini vurguladı.
Seminerin sonunda, Yrd. Doç. Dr. Benhür Satır'a, üniversitemizi ziyaretinin bir anısı olarak hediye takdim eden Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, "Rekabet gücünü artırmak için işbirliği yapmak çok mühim. Rekabetin itici gücü olarak tarif edilen 'kümelenme', işbirliği yapmanın en güzel yollarından biri. Kurumsallaşarak, işbirliği yaparak ve AR-GE yaparak KOBİ'ler de büyüyebilir, gelişebilir. Artık günümüzde rakiplerle hem işbirliği hem de rekabet yapmak gerekiyor. Üniversitelerin 'sanayi ile işbirliği tecrübelerini' birbirlerine aktarması oldukça önemli" diyerek, bu seminerin 'üniversiteler arası işbirliğinin de bir başlangıcı olacağını umut ettiğini ifade etti.
(MDC-MEF-Y)

04.02.2013 15:20:29 TSI

Editör: Wan Haber