Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Osmanlı'nın kurulduğu Bilecik'te Osmanlı sporlarını canlandırmak için kolları sıvadı.
Ata sporunu yaşatmak ve gençlerle büyük güreşçileri buluşturmak maksadıyla "Kuşaklar Buluşuyor" projesi başlatıldı. Gençlere güreş öğretilirken, il genelindeki eski pehlivanlar da tespit edilmeye çalışılıyor. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Lütfü Doyuk, "İl merkezi, ilçe ve köylerde yaşayan eski güreşçilerimizi bulmak istiyoruz. Bunun için bir proje başlattık. Bu projeyi Türkiye geneline yaymayı düşünüyoruz. Kuruluşun ve kurtuluşun merkezi olan Bilecik'in yerin tanıtılmasını sağlamak istiyoruz" dedi.
Güreş antrenörü İbrahim Doğan ise, "Güreşi layık olduğu yerlere getirmek istiyoruz. Minikler, yıldızlar, bir de gençler ve büyükler kategorisi var. Üniversite ve polis okuluyla iş birliği halinde çalışmalara devam ediyoruz. Önümüzdeki nisan ayında yapılacak yıldızlar ve minikler kategorisinde müsabakalara katılacağız. İyi dereceler elde etmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz olimpiyatlarda ve ülkemizi uluslararası zeminde temsil edecek sporcular yetiştirmek" diye konuştu.
İl Müdürü Lütfü Doyuk, gençler kategorisinde müsabakalara hazırlanan gençlere tişört hediye etti.
(ZB-MŞ)

26.12.2012 11:25:30 TSI

Editör: Wan Haber