Adıyaman'da Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı İşbirliğiyle düzenlenen Osmanlı Türkçesi kursunu bitiren 766 kursiyere sertifikaları verildi.
Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen sertifika törenine, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurahman Dimez, Hayrat Vakfı Adıyaman Temsilcisi İlyas Buçakçı, ve kursiyerler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Hayrat Vakfı Adıyaman Temsilcisi İlyas Buçakçı, "Adıyaman'da kurslarımızın açılması ve şu ana kadar güzel bir şekilde devam etmesi noktasında bizlerden yardımlarını esirgemeyen milletvekilimiz Mehmet Erdoğan'a Mehmet Metiner ile Adıyaman Milli Eğittim Müdürümüze, Adıyaman Halk Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Adıyaman merkez ve ilçelerde dahil olmak üzere 766 kursiyerimiz sertifikalarını almaya hak kazandı. Ben kursiyerlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise sertifikalarını almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ettiğini kendilerine bir ömür başarılar dilediğini söyledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise "Büyük bir medeniyetin sahipleriyiz. Gittiği her yere adaleti yaymış bir ejdatın torunlarıyız. Onların bıraktığı ve yazdığı şeylerden istifade edemedik. Onların okuduklarını bizler okuyamadık. Bir gecede onların okudukları değiştirilince o günküler cahil bırakıldılar. Keşke Latincede olsun ama Osmanlıca ya da yasaklama getirilmeden devam etseydi. Ama tek parti zihniyetinin yaptığı çalışmalar sadece bununla sınırlı değildi. 1950 yılına varıncaya kadar bu toplum da ötekileştirilen bir topluluk oldu. Hatırlarsanız Ankara da Kızılay'da köylülerin Kızılay meydanına girmesi yasaklanmıştı. Ve tüm bu sıkıntıların içerisinde bir ses 'Değişmeyen hakikattir. Hakikat Hak'tır. 10 asır öncesine de gitsem belki sadece elbiselerim değişecek, 2 asır sonrasında da olsam aynı şeyleri ifade edeceğim" diyen bir ses vardı. İşte bu ses 'Bediüzzaman'dır. Değerli talebeler siz bu gün sadece bir sertifikaya sahip olmadınız. Siz büyük bir hazinenin anahtarını almak için buradasınız. Başta hayrat Vakfı olmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne ve kendini bu uğurda adamış siz değerli kardeşlerime teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.
(CK-ÖK-Y)

03.02.2013 12:59:17 TSI

Editör: Wan Haber