Ülke genelinde bölge, il, ilçe temsilcikleri açmış ve açmaya da devam eden ve tüm ülkeye mal olmuş bir dernek olma yolunda giden Osmanlı Ocakları’nın Van İl Başkanlığı kuruldu. Son zamanlarda ağını iyice genişleten Osmanlı Ocakları, Van İl Başkanlığı’na da İlyas Akkoyun’u getirdi. Akkoyun ve ekibine mazbataları Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Muhammed Emin Canpolat tarafından verildi. Erzurum’da düzenlenen bir törenle mazbatasını alan Akkoyun ve ekibi, göreve başladı.

Van teşkilatının da kurucu başkanı olan Akkoyun, mazbatasını aldıktan sonra Osmanlı Ocakları ile ilgili bazı bilgiler verdi. Akkoyun, “Osmanlı Ocakları’nın temel gayesi Osmanlı hoşgörüsü, adaleti, ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır. Bölge, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, ‘Yaratılanı Severiz Yaradan Ötürü’ anlayışı ile herkesi kucaklayan ve herkese eşit yaklaşan bir fikri benimsemektedir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile yüzyıllar boyunca aynı çatı altında yaşamış farklı vatandaşların aynı çatıda birleştiği Osmanlı’nın kültürü ile kurulmuş olan Osmanlı Ocakları, günümüz Türkiye’sinde de bu anlayışı daim kılmak üzere 2005 yılında kurulmuş ve o günden bu yana yapılanmasını hızla sürdürmüştür. Geçtiğimiz yıl meydana gelen 17 Aralık Operasyonu’na kadar yavaş bir yapılanma içerisinde olan Osmanlı Ocakları, bu tarihten itibaren Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hakk’ın ve halkın yanında olduğu’ gerçeğini göz ardı etmemiş ve faaliyetlerini de Erdoğan’ın Osmanlı ruhu ile idaresi çerçevesinde yürütmeye karar vermiştir. Bu tarihten sonra da Erdoğan’ın yanında güçlü bir irade olarak yer alan bu oluşum, hızlı bir şekilde güçlenmiş ve Türkiye’nin 81 ilinde Osmanlı ruhu ve kapsayıcılığı ile güç kazanmaya ve tek vücut olmaya başlamıştır. Bu anlamda en önemli illerden birisi olan Van’da da nihayetinde başkanlığımız kurulmuş ve bu önemli görev bize ve beraber yola çıktığımız kıymetli arkadaşlarımıza tevdi edilmiştir” dedi.

Osmanlı Ocakları’nın kuruluşu ve yapısı itibariyle çok farklı ve ağır bir misyonu yüklendiğini belirten Akkoyun, “Osmanlı Ocakları’nın dünyaya bakışı, ideolojisi, fikir ve kanaatleri tamamen Kur’an, sünnet penceresindendir. Bizler; saltanatın, padişahlığın, hükümdarlığın, hilafetin tekrar yaşanması, geri gelmesini değil, mevcut şartlarda dahi günümüz dünyasında Osmanlı adaletinin hoşgörüsünün ve Osmanlı anlayışının yeniden dünyaya hakim olması gerektiğini savunuyoruz. Yüzyıllar boyunca Osmanlı bayrağı altında sayısız ırk nasıl ki en ufak bir hukuksuzluk ve adaletsizliğe maruz kalmadan idare edildiyse, bugün de bu ülkenin aynı şekilde idare edilmesi ve yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İşte bu yüzdendir ki genel başkanlığımızın en çok önemsediği illerden birisi Van’dır. Yine Osmanlı Ocakları’nın ilk resmi ziyaretini Diyarbakır’a yapmış olması da bölgenin önemini fazlasıyla ortaya koymaktadır. Bizi biz yapan bölgesel milliyetçilik ve ırkçı yaklaşımlar değil Osmanlı ruhunun temelini oluşturan birleştirici ortak değerlerdir. O yüzden Kürdüyle, Türküyle o ruh bu oluşum ile yeniden canlanabilir ve Türkiye için tarihi bir fırsat olan Recep Tayyip Erdoğan çizgisiyle yeniden güçlenebilir. Biz de bu doğrultuda Van’da ‘Bismillah’ dedik ve yola çıktık” diye konuştu.

AK Parti gibi Osmanlı ahlakı ve hoşgörüsünü ideolojik olarak kabul eden siyasi olgularla hareket ederek çalışmalara başladıklarını ifade eden Akkoyun, “Büyük güç olma yolunda emin adımlarla yoluna devam eden Türkiye’nin başında olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yolda yılmadan devam etmesi için de bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve milli kardeşlik projesine de destek olmak için Van’da çalışmalarımızı yürüteceğiz. 2023 hedefine adım adım yaklaşan bu ülkenin geleceği için bizim de Van’dan söyleyeceklerimiz ve hayata geçireceklerimiz olacaktır. Aynı uğurda mücadele eden Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabı ile biz milliyetçi değil milletçi bir anlayış ile Van’da da kardeşliğimizi daim kılmaya çalışıp hem bir milli birlik hem bir milli gelişmişlik projesi için gecemizi gündüzümüze katacağız. Çok kısa sürede de ilçe teşkilatlarımızı ve yönetimlerimizi kurup Van’da kısa sürede adımızdan sıkça söz ettirecek ve Van’a büyük değerler katarak Osmanlı Ocakları’nda Osmanlı ahlaki ile büyük bir oluşum kuracağız” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber