Osmanlı Hanedanı'ndan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Sultan Abdülhamit Han'ın anlatılacağı film projesinde gerekirse oynayabileceğini söyledi.
50 yıl süren sürgünün 1975 yılında sona ermesinden sonra Türkiye'de doğan ilk Osmanlı şehzadesi olan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da İhlas Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.
OSMANOĞLU: "BU DİZİNİN BİR İHANET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
Osmanoğlu, muhteşem yüzyıl dizisinin bir ihanet olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. Diziyle ilgili düşüncelerini dile getiren Osmanoğlu, "Bu dizinin bir ihanet olduğunu düşünüyorum. Yani padişahların çok mu vakti var da, haremde geçiriyorlar. Bize yakışmayan bir dizi, tarihimizi yeterince yanlış tanıttılar ve halen yanlış yapmaya devam ediliyor. Bu da bizi üzüyor. Yabancı ülkelerde de bu gösteriliyor ve yabancı ülkelerden de bizi arıyorlar ve diyorlar ki hakikaten böyle bir şey var mı? Biz de bizim böyle bir geçmişimiz yok diyoruz. Dedelerimizin yaşantısı haremde geçmedi, dizide anlatılan tamamıyla yanlış, o yüzden biz bunu ailecek desteklemiyoruz zaten" diye konuştu.
Şu ana kadar kimsenin gelip kendilerine Osmanlı'yı anlatan film ya da dizi projesiyle ilgili fikirlerini, düşüncelerini sormadıklarını söyleyen Osmanoğlu, kendilerinin bir film projeleri olduğunu kaydetti. Osmanoğlu, "Bizim önümüzdeki günlerde Sultan Abdülhamit Han'la ilgili bir film projemiz var, bunun alt çalışmasını yaptık ve önümüzdeki günlerde bunu hayata geçirmeyi düşünüyoruz, burada tek hedefimiz var halkımız hatta bütün dünya tarihimizi iyi bilmeli. Biz bir kaç tane film yapmayı düşünüyoruz, 36 tane padişahımız var, biz dünyayı yönettik" dedi.
"OSMANLI PADİŞAHLARINI DA KORUMA KANUNUNUN GELMESİ GEREKİYOR"
Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan 'Osmanlı padişahlarını koruma kanunu' getirilmesini talep eden Osmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Benim şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan bir isteğim var, Osmanlı padişahlarını koruma kanunu çıkarılmasını talep ediyoruz. Bununda çok iyi olacağını düşünüyorum. Nasıl ki bugün Mustafa Kemal'i koruma kanunu varsa, Osmanlı padişahlarını koruma kanununun da gelmesi gerekiyor."
"YENİ PROJEDE ELİMİZDE NE GELİRSE YAPMAK İSTERİZ"
Abdülhamit Han'ın anlatılacağı film projesine de değinen Osmanoğlu, gerekirse filmde rol alabileceğini dile getirdi. Osmanoğlu, "Yeni projede elimizden ne gelirse seve seve yapmak isteriz, çünkü burada bir tarih anlatılacak, burada gerçekler yansıtılacak, proje danışmanı olarak ben bu projede varım ama eğer tabiî ki benim oynamam gerekiyorsa, Abdülmecid Hanı veya Sultan Abdülhamid Hanı severek oynayabilirim. Hakikaten biz bunu bütün içtenlikle halkımıza tanıtmak istiyoruz, hatta dünyaya anlatmak istiyoruz. Çünkü çekeceğimiz filmde, İngilizce alt yazı, Almanca, Japonca birkaç dille beraber bunları anlatmak istiyoruz ki herkes en iyi şekilde bir öğrensin bilsin. Dediğim gibi çok sıkça telefonlar alıyoruz yurt dışından, iyi bir şeyler anlatmak istiyoruz" dedi.
"BUNUN ÇİZGİ FİLMİNİ BİLE YAPABİLİRİZ"
Osmanoğlu çocuklarının da Osmanlı tarihini doğru bir şekilde öğrenebilmeleri adına bunun çizgi filmini bile yapmayı düşündüklerini söyledi. Ayrıca filmde ellerinden geldiğince animasyon kullanmayacaklarını, tamamıyla orijinal yerlerde çekmeyi düşündüklerini ifade etti. Osmanoğlu, "Sultan Abdülhamit Han'ın zaman geçirdiği ve şahadet şerbeti içtiği yerlerde çekmeyi düşünüyoruz, Yıldız Sarayı gibi, Beylerbeyi Sarayı gibi, Dolmabahçe gibi. Bu tür yerlerde çekmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
(CTŞ-ÖK-D)

10.12.2012 13:57:27 TSI

Editör: Wan Haber