İsmini Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin eşi ve Osmanlı'nın manevi kurucusu Şeyh Edebalı'nın kızı Bala Hatun'dan alan anaokulu törenle açıldı.
Bala Hatun Anaokulu, merkez Yıldırım İlçesi Selçuk Bey Mahallesi'nde törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, kültürümüzde beşikten mezara kadar eğitim anlayışının bulunduğunu, günümüzde ise çocukların eğitimine ana karnında başlanılması gerektiğinin uzmanlarca belirtildiğini söyledi. Öğrenim yaşının düşürülmesiyle Türkiye'de de daha küçük yaşlardan itibaren eğitim alınacağını belirten Vali Harput, önce iyi insan-iyi vatandaş, daha sonra ise meslek seçiminin geldiğini söyleyerek, bunun okul öncesi eğitimlerle sağlandığını belirtti. Çocuklarımızın öğretmenlerine emanet olduğunun unutulmadan eğitim verilmesini isteyen Vali Harput, hedeflenen eğitim standartlarına ulaşmak için okul yatırımlarının arttırılması gerektiğini belirterek, hayırseverlere de çağrıda bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, okul öncesi eğitimde çocukların sosyalleşmeyi, paylaşmayı öğrendiklerini belirtti. Gülsar, bu eğitimin gömleğin ilk düğmesi olduğunu ve ilk düğmenin doğru iliklenmesi gerektiğini belirterek, tüm öğrencilerin hayat boyu uygulanan davranışların öğrenildiği okul eğitimini almaları gerektiğini söyledi. Bursa'nın özel eğitim, mesleki eğitim ve okul öncesi eğitim alanlarında Türkiye'ye örnek kalitede eğitim verdiğini, bu anlamda diğer illerin yöneticilerinden takdir aldıklarını belirten Gülsar, açılan anaokulunda, okula ismi verilen Bâlâ Hatun'a yakışacak evlatlar yetiştirebilmesi temennisinde bulundu.
Vali Şahabettin Harput ve beraberindeki protokol mensupları okulun kurdelesini kestikten sonra sınıfa çıkarak öğrencilerle fotograf çektirdi.
(AF-MŞ)

11.02.2013 17:29:08 TSI

Editör: Wan Haber