Osmaniye'de oto kiralayan kişilere imzalattıkları senetlerle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 4 kişi yakalandı.
Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, kent merkezinde faaliyet gösteren bir oto kiralama şirketinden vatandaşlar tarafından kiraladıkları araç karşılığında teminat olarak imzaladıkları senetleri aracı teslim etmeye geldiklerinde senetlerin aslının şirkette kaldığı, renkli fotokopisinin müşteri önünde yırtıldığı veya bazı müşteriler tarafından 'sen senedi yırtarsın' diyerek ayrıldığı, daha sonra aslı kalan senet ile icra mahkemelerine dava açan ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen dolandırıcılık suç örgütüne yönelik çalışma yaptı.
Ekipler Osmaniye merkezde tespit edilen 6 ayrı adrese yapılan eş zamanlı planlı operasyonda, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 4 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerin ikamet, işyeri, oto ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 26 kişi tarafından imzalı, keşide tarihi ve alacaklısı yazılı senet ile 30 bin TL bedelli 1 adet senet olmak üzere toplam 27 adet senet ele geçirildi.
Yapılan incelemede örgüt tarafından araç kiralama nedeniyle müşteriye imzalatılan boş senetleri, örgüt lider yardımcısına verdiği, lider yardımcısının bu boş senetlerin üzerine alacaklısı kısmına diğer bir örgüt elemanının ismini yazarak avukatı aracılığı ile icra mahkemelerine dava açtığı ve bu şekilde ülkenin çeşitli illerinde yaşayan 26 kişiden haksız kazanç sağlandığı tespit edildi.
Olayla ilgili yakalanan 4 şüpheli, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak", "Dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla Osmaniye Adliyesine sevk edildi.
(ACK-ÖK-Y)

20.01.2013 12:10:05 TSI

Editör: Wan Haber