Osmaniye'de Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine softbol ve beyzbol sporunu tanıtım semineri verildi.
Softbol ve Beyzbol sporu hakkında bilgi veren Softbol Osmaniye İl Temsilcisi Osman Kale, Türkiye'de 5 ilde bulunan ve Osmaniye'de yeni başlamasına rağmen 2,5 aylık dönemde 36 lisanslı sporcuya ulaşan softbol ve beyzboluh, Osmaniye'de yaygın bir spor branşı haline geleceğini belirtti.
Beyzbol veya softbol sporu hakkında bilgi veren Kale, "Beyzbol ve softbol oyunlarında savunma ve hücum takımları olarak iki takım sahada yer alıyor. Takımlar 9'ar kişiden oluşuyor. Bir takım hücum ederken yani sopayla vuruş sırasındayken, diğer takım savunmada kaleleri koruyor ve karşı takımın vuruşlardan sayı kazanmasını engellemeye çalışıyor. Vurucunun topa 3 kez hatalı vuruş hakkı var ve eğer topa kurallara uygun bir biçimde vurursa koşmak ve yakalanmamak için kale minderlerine sahadaki 3 noktadan birine toptan önce ulaşmak zorunda. Eğer 3 kez hatalı vuruş yaparsa, oyuncu out oluyor. Yani oyun dışında kalıyor. Bir takımın bir devrede toplamda 3 oyuncusu out olduğunda ise o devre bitiyor ve takımlar yer değiştiriyor. Maçlar 9 devre üzerinden oynanıyor. Yani her takımın 9 kez savunma, 9 kez de hücum hakkı var. Sonuç bu devrelerin toplamında alınan sayıların toplanmasıyla belli oluyor. Bu sporu kabaca böyle anlatılabiliriz. Fakat sayısız kural ve teknik bilgi olduğunun altını çizmeden de geçmeyelim. Düşünmek ve hızlı karar vermek, bu sporun altın kuralıdır" dedi.
Öğrenciler, konferansın kendileri için oldukça yararlı geçtiğini belirterek, böylesi faaliyetlerin seçecekleri spor hakkında bilgilendirici olduğunu söyledi. Okulun konferans salonunda yapılan tanıtım seminerine öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
(ACK-Y)

06.01.2013 17:16:47 TSI

Editör: Wan Haber