Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 88. yıldönümü onuruna, Gaziantep Ruhnevaz Türk Müziği Topluluğu Osmaniye'de konser verdi.
Gaziantep Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan ve 12 kişilik orkestra, 5 vokal, 14 dansçı, 1 semazenden oluşan Ruhnevaz Türk Müziği Topluluğu, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin seçkin eserlerini kendi düzenlemeleri ile Semah, Horon ve Zeybek gösterisi eşliğinde dinleyicilerine sundu. Konserde, Halay (Yarımkaba), Hicaz Peşrev, Kamer Çehre, Zülüf Dökülmüş Yüze, Dilşat Olacak Diye, Evlerinden Bir İpekten Halı Var, Gülşeni Hüsnüne, Mektubu Gelmez Yarin, Gece Sessiz ve Karanlık, Vaktinde Gel Sevgilim, Yine Dertli Dertli, Demedim mi, Senede Bir Gün, Salına Salına Suya Gidersin, Ah Yalan Dünya, İncecikten Bir Kar Yağar, Gel Yanıma, Harmandallı, Karataş Boyanır mı, Beymail, Bülbüller Ötüyor isimli eserler seslendirildi. Topluluk tarafından son olarak söylenen "Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" isimli türküye ise dinleyiciler coşkulu alkışlarla eşlik ettiler.
Konser sonunda Vali Celalettin Cerrah ve Belediye Başkanı Kadir Kara, Gaziantep Ruhnevaz Türk Müziği Topluluğu üyelerini tebrik ettiler. Vali Cerrah, Büyük Önder Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 88. yıldönümünü kutladığımız bugünde kutlamalara, verdikleri konserle renk katan Gaziantep Ruhnevaz Türk Müziği Topluluğu'na teşekkür ederek, "Ruhnevaz Türk Müziği Topluluğu, Türkiye'nin çeşitli yörelerinden türkü ve şarkılarla bize müzik ziyafeti yaşattılar. En kısa zamanda Osmaniye'mizde onları yeniden dinlemek isteriz. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum" dedi. Vali Cerrah, orkestra şefine çiçek verirken, Belediye Başkanı Kadir Kara günün anısına plaket takdim etti.
Cebelibereket Kültür Merkezi'nde Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen konseri Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcıları Dr. M. H. Nail Anlar ve Mehmet Sadık Tunç, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda müziksever izledi.
(ACK-Y)

17.01.2013 14:17:36 TSI

Editör: Wan Haber