Osmaniye Ülkü Ocakları tarafından ilk Ülkücü Şehit Osmaniyeli Ruhi Kılıçkıran ve tüm ülkücü şehitler için anma gecesi düzenlendi. Gecede tüm ülkücü şehitler dualarla yad edildi.
Mezarı başında da anılan Ruhi Kılıçkıran ve ülkücü şehitler için düzenlenen anma programı Cebelibereket Kültür Merkezi'nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim okunması ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Ertuğrul Cevahir, "Şehitlerimiz çoğu zaman rüyama girerler. Sanki geçit resmi yapar gibi gözlerimin önünden geçerler. Uykularım kaçar ve kalkar Cenab-ı Hakk'a sığınır, ruhları için dualar okurum. Onların ruhları, bizim varlığımızın teminatıdır. Allah hepsinden razı olsun, mekanları Cennet olsun. Zemheriydi o gün, Ankara soğuktan donuyordu. Uzaklardaki memleketini özleyen bir yiğit vardı. Ankara'nın puslu havasına karşı, Osmaniye'nin semaları pırıl pırıldı. Gökyüzü görünmüyordu adeta yıldızlardan. Sema'dan turan ülkesini gösteren yıldız kaymıştı o gece. Takvimler 4 Ocak 1968'i gösteriyordu. Ülküdaşlarının içine bir sıkıntı düşmüştü. Hayra alamet değildi bu. Kaç bayramdır memleketine gelemeyen Ruhi'ye nispet yaparcasına, acı haber çabuk geldi. Bu bayram da nasip olmamıştı anasının elini öpmek. Vuslat, Cennet'e kalmıştı. Yetim Ruhi, davanın yolbaşçı şehidi olmuştu. İlk yıldızdı kayan, ilk sancıydı anaların yüreğine düşen. Yiğitler ard arda toprağa veriliyordu, kızıl kurşunlara karşı. Yolumuz çetin ve meşakkatliydi. Acılarla, çilelerle büyüyorduk. Zaman bize gebeydi, saatler o yüzden sancıyordu. Takvimler ülkü dolu yüreklerde turan için atıyordu. 5 bin yıldız kaydı kahpe pusularda. Anaların gözyaşları ile, öğrencilerin cep harçlığı ile ve şehitlerimizin kanlarıyla büyüttüğü bir davadır ülkücü hareket. Sadece dış mihraklarla değildir, içte de buna uygun hareket etmeyenlerle mücadelemiz devam etmektedir. Bir gün elbet herkesten hesabını sorarız, unutmak ihanettir. Yastığımız mezar taşı, yorganımız kar olsun. Biz bu yoldan dönersek, namus bize ar olsun" dedi.
Geceye katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da konuşmasına Devlet Bahçeli'nin selamını ileterek başladı. Kılavuz; "Bugün burada sizlerle buluşup, kardeşçe kucaklaşmamızı sağlayan yüce Allah'a sonsuz hamd olsun. Değerli dava arkadaşlarım; Ülkücü hareket, Türk tarihini eski çağlardan günümüze taşıyan köklü bir maziye sahiptir. Ülkücülük; Türk'ün cihana nizam verme ülküsünün vecizleşmiş ifadesidir. Türk milletine duyulan karşılıksız sevgi, Türk kültürü ile birebir yaşamdır. İrfan çeşmesinden abdest almışların yürüdüğü yol olup, Allah rızası için yürünen kutlu bir yoldur. Peygamberimizin izinde katledilen mesafedir. Şehitlerimizin hatıralarına karşılıksız sevgi, bayrağı dalgalandıran rüzgardır ve tehlike anında hiç gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içmektir. Bugün vefatının 45. seneyi devriyesi münasebetiyle rahmet ve minnetle andığımız Ruhi Kılıçkıran, Ülkücü hareketin ilk şehidi ve ülkücü şehitler kervanının yolbaşıcısıdır. O, inandığı değerleri savunmaktan biran bile vazgeçmemiştir. Ömrü boyunca vatanına, milletine hizmet etmek, tıpkı sizler gibi ailesine, çevresine faydalı olmak istemiş, inançlı ve kararlı bir Anadolu yiğididir. Osmaniye'den Ankara'ya eğitim görmek için gitmiş, ancak hain eller tarafından bu hak kendisine çok görülmüş ve alçakça şehit edilmiştir. Kızıl emperyalistler daha sonra da binlerce ülkücüyü şehit etmiştir. Allah mekanlarını Cennet eylesin, ruhları şad olsun" diye konuştu.
Anma programı Eğitimci Reşat Gürel tarafından Osmaniye Kurtuluş Savaşı Şehitleri, Ülkücüler nasıl bir ortamda yetiştiler, neler okudular, Osmaniyeli Ülkücü şehitler, Lider ve lidere bağlılık konularında slaytlar eşliğinde sunum yaptı. Gürel, bugün bazı dizilerde Ülkücülerin kötü gösterilmesini de eleştirerek, "O dönemi yaşamayanlar, Ülkücüleri sol içerikli dizilerle mi tanıyacak" şeklinde tepki gösterdi.
Anma programına MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, MHP MYK Osmaniye Üyeleri Ruhi Ersoy ve İbrahim Karayiğit, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, MHP Kadın Kolları ve partililer ile çok sayıda Ülkücü gençler katıldı.
(ACK-AKL-Y)

05.01.2013 16:33:35 TSI

Editör: Wan Haber