Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, kent genelindeki parke yol yapım çalışmalarının geçen hafta dört mahallede başladığını hatırlatarak, bu yılın sonuna kadar 18 mahallede toplam 311 bin 958 metrekare parke yol yapılacağını bildirdi.
Belediye Başkanı Kadir Kara'nın ilk parke taşını yerleştirmesi ile Osmaniye'de dört mahallede aynı anda başlayan parke yol yapım çalışmaları için Esenevler Mahallesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Kara, toplantıda yaptığı konuşmasında, geçtiğimiz yıl 520 bin metre kare asfalt yol yapıldığını belirterek, ana arterler ve bulvarlara asfalt, ara sokaklar da parke taş kaplama yapılacağını hatırlattı. Kara, "Ana arter yollardan sonra şimdi sıra mahallelerdeki ara yolları parke taşı ile kaplamaya geldi" dedi.
Parke çalışması için yapılan ihale kapsamında 18 ayrı mahallede toplam 311 bin 958 metre kare parke yol yapacaklarını ifade eden Kara, bunun da ortalama 44 km uzunluğundaki yola denk geldiğini dile getirdi. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar toplam 370 bin metre kare parke yol ve kaldırım yaptık. Neredeyse şu ana kadar yaptığımız tüm parke taş döşeme çalışmaları kadar bu seferberlik kapsamında yapmış olacağız. Parke yol ve kaldırım seferberliğini başlattığımız Esenevler Mahallesinde 38 bin metre kare, parke yol yapacağız. Osmaniye'mize ve mahalle sakinlerine hayırlı olsun."
(SZP-AKL-Y)

16.02.2013 15:34:28 TSI

Editör: Wan Haber