Osmaniye'de Okul Sporları Atletizm Kros Yarışmaları tamamlandı. Cevdetiye Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen yarışmalar sonucunda, Osmaniye'yi grup müsabakalarında temsil etmeye hak kazanan takımlar ile ferdi sporcular belirlendi.
Cevdetiye Spor Kompleksi'nde yapılan müsabakalara; 27 takımdan 147 sporcu katıldı. Nefes nefese geçen mücadeleler sonrasında Takım Olarak; Genç Kızlarda Atatürk Lisesi, Genç Erkeklerde Cevdetiye Lisesi, Yıldız Kızlarda Sumbas Binali Yıldırım YİBO, Yıldız Erkeklerde Sumbas Binali Yıldırım YİBO. Ferdi Olarak; Genç Kızlarda Rahime Göker (Sumbas Lisesi), İrem Nur Uluçay (Kadirli Ticaret Meslek Lisesi), Yıldız Kızlarda Kübra Nur Tülüce (Osmaniye Ortaokulu), Elif Kıllı (Düziçi Şehit Üsteğmen Yusuf Tunaboylu YİBO), Esma Yolcu (Kadirli Ortaokulu) ilimizi grup müsabakalarında temsil etmeye hak kazandılar.
Yarışmalar sonrası açıklama yapan Atletizm İl Temsilcisi Ekrem Sönmez, "Sporun anası olan atletizmin, ilimizde yaygınlaşması için İl Temsilciliği olarak çaba gösteriyoruz. Bu çabamıza destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürlükleri ve olmazsa olmazlardan olan Beden Eğitimi Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yıl içerisinde muhtelif yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışmaların en önemli ayaklarından birisi de Okul Sporları Müsabakalarıdır. İlimizi temsil etmeye hak kazanan takım ve sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının Grup ve Türkiye Birinciliği Yarışmaları'nda da devamını diliyorum" dedi.
Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi Bayram Bozyel de açıklamasında, "Atletizm, ilimizde yıl içerisinde etkinliği en fazla olan branşlarımızdan birisidir. Tüm branşlarda olduğu gibi İl Müdürümüz Sayın Ökkeş Demir'in destekleri yadsınamaz. İçerisinde atletizm branşı da bulunan Sporcu Eğitim Merkezi önünde bu yarışmaların yapılması ayrıca dikkate değerdir. Adı ne olursa olsun tüm yarışmalarda çocuklarımıza ve gençlerimize spor yaptırıp, ilimizi temsil edecek sporcuları belirlemenin yanında yetenekli sporcular da tespit edilerek, her türlü imkanın sunulduğu Sporcu Eğitim Merkezi seçmelerine yönlendirilmektedir. Okul yöneticilerimize, vefakar beden eğitimi öğretmenlerimize, İl Temsilciliğimize, hakemlerimize, görevli personellerimize teşekkür ediyor, Grup Yarışmaları'na gidecek takım ve sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi Bayram Bozyel, Atletizm İl Temsilcisi Ekrem Sönmez ile okulların Beden Eğitimi Öğretmenleri, dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyalarını verdiler.
(ACK-Y)

16.01.2013 16:09:49 TSI

Editör: Wan Haber