Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kurtuluş Bayramı kutlamalarına sanatçı Mustafa Ceceli'nin halk konseri renk kattı.
Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çelenk sunumu ile başladı. Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Celalettin Cerrah, bayram mesajında, "Bugün kahraman Osmaniyelilerin büyük bir inanç ve kararlılıkla, düşmanı topraklarından kovuşunun 91. Yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Topraklarımızı 'Ya İstiklal Ya Ölüm' diyerek canları pahasına savunan ve bu güzel vatan toprakları üzerinde özgürce yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Milletimiz, başka bir millette asla boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Vatan toprakları ve özgürlüğü tehlikeye düştüğünde geçmişte olduğu gibi bugün de canını hiçe sayarak vatanını, bayrağını ve özgürlüğünü savunacaktır. Bundan 91 yıl önce topraklarımızı işgal etmek için gelen Fransızların karşılaştığı direniş bunun en güzel örneğidir. Osmaniye'mizin kurtuluşunun 91. yıldönümünü kutladığımız bu mutlu günde, vatan topraklarımızdan düşmanı kovarak bugün hür bir şekilde yaşamamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyoruz" dedi.
Kutlama töreni havanın yağışlı olması nedeniyle Rahime Hatun Mahallesi'ndeki kapalı semt pazarında devam etti. Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara'nın, Osmaniyelilerin 7 Ocak Bayramı'nı kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile tören devam etti.
Kuvva-i Milliye Mücahitler Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Hasan Özdemir'in yaptığı konuşmanın ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı kısa bir konser sundu. Öğrencilerin şiirlerini okumasını müteakiben Belediyesi Başkanı Kadir Kara günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kara, "Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bu mukaddes günde bizlere bu bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkanı sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün 7 Ocak. Fransızları memleketimizden kaçırdığımız kutlu gün. Palalı Süleyman'ın, Rahime Hatun'un, Kelce Ali'nin torunları. Dünün hesaplarını kapatamayan emperyalist güçler, şimdi de bin yıllık kardeşliğimizi bozarak aynı planlarını hayata geçirmek istiyorlar. Türlü oyunlarla memleketimize bela ve musibetler getirmek istiyorlar. Aziz milletimiz bugün de, dün olduğu gibi kandan beslenenlere, acıdan beslenenlere adeta bir yumruk gibi cevabını veriyor. Ülkemizin güçlenmesini, birlik ve beraberliğimizin günden güne pekişmekte olmasını çekemiyorlar. 91 yıl önce olduğu gibi düşmanlarımızın silahları önce Allah'ın izni ve bizim kararlılığımız sayesinde geri tepecek, ülkemize karşı kullandıkları yöntemler ellerinde patlayacaktır" dedi.
Başkan Kadir Kara, konuşmasının sonunda Gaziantep'in Gazilik unvanını, Kahramanmaraş'ın Kahramanlık unvanını, Şanlıurfa'nın Şanlılık unvanını fazlasıyla hak ettiği gibi Osmaniye'nin de milli mücadele yıllarında yaptığı yiğitçe savunmalarla 'Yiğitlik' unvanını hak ettiğini ifade ederek, "Osmaniye yiğitlik unvanını hak etmiştir. Bu unvanının en kısa zamanda ilimize verilmesini bekliyoruz. Bunu siyasilerimizden talep ediyoruz" diye konuştu.
Kutlama töreni, Erzin Muhtarlar Halk Oyunları Ekibi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zeybek Ekibi, İl Emniyet Müdürlüğü Zeybek Ekibi ve İskenderun Körfez Rüzgarı ekibinin Kafkas oyunları, Cebelibereket İlköğretim Okulu ve İstiklal İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle sürdü. Kutlama töreninin son bölümünde Osmaniye'nin Düşmanı İlinden Kovuşunun 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece alanlara ödülleri verildi. Birincilere ödülleri Vali Celalettin Cerrah tarafından verilirken, ikincilik ve üçüncülük ödülü alanlara ise ödülleri Osmaniye AK Parti Milletvekili Suat Önal ve MHP Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ile törene katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından verildi.
7 Ocak Kurtuluş Bayramı etkinlikleri Türk Pop Müziği Sanatçısı Mustafa Ceceli'nin halk konseriyle son buldu. Coşkulu alkışlarla sahneye çıkan Mustafa Ceceli, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle kutlamalara renk kattı. Kurtuluş Bayramı etkinliklerine çevre il ve ilçelerden katılan temsili çeteler de Osmaniye caddelerinde yaptığı gösteriler ile kurtuluş coşkusunu arttırdı.
(ACK-Y)

07.01.2013 15:42:39 TSI

Editör: Wan Haber