Osmaniye'de 2006 yılında işlenen bir cinayet, güvenlik güçlerinin DNA örneklerinden yola çıkarak yaptığı araştırmalar sonucu tam 7 yıl sonra aydınlatıldı. Cinayet olayının şüphelisi olarak yakalanan 1 kişi tutuklandı.
Alınan bilgiye göre; 11 Ağustos 2007 tarihinde Osmaniye ili merkez ilçeye bağlı Karacalar köyündeki ormanlık alanda açık kimliği tespit edilemeyen bir kadına ait olduğu değerlendirilen insan kemikleri ve kafatası bulundu. Bahse konu insan kemikleri ve kafatası ile ilgili Osmaniye İl Jandarma Komutanlığınca inceleme ve araştırma başlatıldı. Osmaniye il ve ilçelerinde kayıp bayanların ailelerinden alınan DNA örnekleri ile yapılan mukayese sonucunda, ölen kadının 23 Eylül 2006 tarihinden itibaren kayıp şahıs olarak ülke genelinde aranan Gülay Okluhün'e ait olduğu tespit edildi.
Gülay Okluhün ile ilgili araştırma ve inceleme başlatan Jandarma ekipleri, telefon kayıtları ve teknik takip sonucunda olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen 37 yaşındaki Y.Ç.'yi operasyonla yakaladı. Olayla ilgili adli işlemlerin tamamlanmasını müteakip kasten öldürme suçlaması ile adli makamlara sevk edilen Y.Ç. tutuklanarak cezaevine kondu.
(ACK-AKL-Y)

18.01.2013 13:44:12 TSI

Editör: Wan Haber