Osmaniye'de 2013 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda 2012 yılında gerçekleşen yatırımlar değerlendirildi.
Toplantının açılış konuşmasını Vali Celalettin Cerrah yaptı. 2013 yılının ilk toplantısının Osmaniye'ye hayırlı olmasını dileyen Cerrah, toplantıda tamamlanan ve devam etmekte olan projelerin değerlendirileceğini kaydetti.
Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar da, yatırımlar hakkında bilgi verdi. Osmaniye'de 2012 yılında 436 adet proje üzerinde çalışma yapılmasının planladığını ifade eden Anlar, "Bu projelerin toplam bedeli 612 Milyon 702 Bin TL olup, 2012 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 193 Milyon 424 Bin TL'dir. 2012 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 162 Milyon 488 Bin TL harcama yapılarak yüzde 84 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2012 yılı dönem sonu itibariyle yatırım programında bulunan 436 adet projenin 254 adeti bitirilmiş ve 90 adetinin yapımı devam etmekte, 24 adeti ihale aşamasında olup, 68 adetine ise başlanılmamıştır. İlimizde temel 7 sektörde gerçekleştirilmekte olan yatırımlara yapılan harcamalara bakıldığında; en çok ödeneğin yüzde 31'lik payla eğitim sektöründe, yüzde 25'lik payla içerisinde kanalizasyon, harita-kadastro, imar planı ve içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri ve yüzde 20'lik pay ile tarım sektörünün bunları takip ettiği belirlenmiştir" dedi.
Vali Yardımcısı Anlar, sözlerinin devamında bir önceki toplantıda alınan kararları da okuyarak, alınan kararlar hakkında ilgili Bölge Müdürlerinin toplantı sırasında bilgi vereceğini ifade etti.
Toplantıda daha sonra Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ İşletme Müdürlüğü, Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü, TEDAŞ Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi temsilcileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar. Toplantının son bölümünde yatırımlar hakkında bir değerlendirme yapan Vali Celalettin Cerrah, 2012 yılında hedeflenen projelerin çoğunun gerçekleştirilmiş olduğunu söyleyerek, "Geçen yılın programında yer alan ve gerçekleştirilememiş projelerimizi 2013 yılında tamamlayacağız" diye konuştu. Cerrah, tamamlanan projelerde emeği geçenlere de teşekkür ederek sözlerini bitirdi.
Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri katıldı.
(ACK-Y)

11.01.2013 14:50:40 TSI

Editör: Wan Haber