Osmaniye Belediyesi, Dumansız Hava Sahası'na destek amaçlı billboard ve afişlerle insan sağlığını ilgilendiren sigaraya savaş açtı.
4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle hazırlanan afişte 'Hayatınızı rahat edemeyeceğiniz bir yatağa bağlamayın' sloganı ile sigaraya benzetilen bir yatak ile vatandaşlar sigarayı bırakarak kanserden kurtulmaya teşvik edildi. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü için yapılan çalışmada ise 'Her 6 saniyede 1 kişi, yılda 5 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Siz de çok geç kalmadan yeni bir adım atın. Sigarayı Bugün Bırakın' ifadelerine yer verilerek, vatandaşların sigarayı bırakması için uyarılarda bulunuldu.
Belediye Başkanı Kadir Kara, "Belediyecilik sadece yol yapmak, su getirmek değildir. Biz toplumu ilgilendiren tüm konularda hizmet veren bir belediyeyiz. Bu yüzden bu tip çalışmalarla halkımızı bilgilendirmek ve uyarmak istiyoruz" dedi. Kanser ve sigara ile ilgili de kısa bir değerlendirme yapan Kara, "Verileri elimize aldığımızda kanserin yüzde 22'lik oran ile hem dünyada hem de ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından birisini oluşturduğunu görmekteyiz. Sağlık Bakanlığı verilerine bakıldığında kanseri bir toplum sağlığı problemi olarak görmek yanlış olmayacaktır. Beslenme ve başta sigara olmak üzere çevresel faktörlerin kanser olgularının yaklaşık yarısından fazlasında var olduğu açıklanmaktadır. Yine verilere baktığımızda birincil korunma ile önlenebilen en önemli kanser olan akciğer kanserleri, ülkemizde ve dünyada birinci sıradadır. Uzmanlar tütün ile mücadelenin başarıyla yürütülmesi ile akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünü büyük ölçüde yok edilebilecektir. Bu yüzden her iki afişimizde de sigaraya vurgu yaptık" şeklinde konuştu.
(ACK-Y)

04.02.2013 21:54:25 TSI

Editör: Wan Haber