Osmaniye Belediyesi, Dr. Ahmet Alkan Caddesinde yaptığı yağmursuyu drenaj çalışması ile çarşı merkezi yağmursuyu drenaj projesini tamamladı. Daha önce Dr. Sadık Ahmet ve Cevdet Sunay Caddelerinin, Akyar ile Atatürk Caddesi arasında kalan alanda yapılan yağmursuyu drenaj çalışmalarının ardından, son olarak Dr. Ahmet Alkan Caddesi'nde yapılan çalışmalar ile çarşı merkezi yağmursuyu drenaj projesi tamamlandı.
Belediye Başkanı Kadir Kara yaptığı açıklamada; "Bu proje ile yukarı mahallelerden gelen yağmur suları, çarşı merkezine girmeden Akyar Caddesi'nde yer altına alınarak, Atatürk Caddesi'ndeki ana taşıyıcı yağmursuyu drenaj hattı ile Karaçay dere yatağına deşarjı sağlanması hedeflendi. Proje kapsamında bu üç caddeye toplam 1100 metre uzunluğunda 500'lük koruge borular döşenirken, caddelere 8 adet yağmursuyu ızgarası yerleştirildi. Çalışmaların tamamı, belediye ekip ve ekipmanları tarafından yapılarak yüzde 60 tasarruf sağlandı" dedi.
Başkan Kara, diğer yandan daha önce Korkut Ata Üniversitesi önünde yapılan yağmursuyu drenaj hatlarına da ızgaralarının bağlanarak sistemin çalışır bir konuma getirildiğini söyledi.
(ACK-AKL-Y)

12.01.2013 16:29:15 TSI

Editör: Wan Haber