Osmangazi Belediyespor Kulübü Atletizm Takımı sporcuları destan yazmayı sürdürüyor. Kulübün başarılı sporcularından Songül Konak, İstanbul'da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Salon Atletizm Şampiyonası 1500 metre pist yarışında 4 dakika 31 saniyelik derecesi ile Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu. Aynı yarışmada mücadele eden Rümeysa Efe, üç adım atlama ve uzun atlamada, Tuğba Yeni ise yüksek atlamada elde ettiği derecelerle Bursa'nın gururu oldu.
İstanbul'da Aslı Çakır Alptekin Stadı'nda geçen hafta sonu yapılan Türkiye Yıldızlar Salon Atletizm Şampiyonasında Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı sporcuları, mücadele ettikleri bütün branşlarda elde ettikleri başarılarla şampiyonaya damgasını vurdu. Elde ettiği başarılarla Bursa'nın gururu olan Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcularından Songül Konak, 1500 metre müsabakasında elde ettiği 4.31'lik derece ile, yıldızlar salon Türkiye rekoru kırdı. Elde ettiği derece ile eski Türkiye rekorunu bir saniye daha geliştiren başarılı sporcu, 1500 metrenin ardından mücadele ettiği 800 metrede de 2.11'lik derecesi ile Türkiye şampiyonu olurken, bu alandaki Türkiye rekorunu da bir saniye ile kaçırdı.
Son günlerde katıldıkları tüm müsabakalardan madalya ile dönerek Bursa'nın gururu olan Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarılar ile rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Kırdığı Türkiye rekoru ile göğsümüzü kabartan Songül Konak'ın yanı sıra, aynı şampiyonada mücadele eden atletlerimizde Rümeysa Efe, üç adım atlamada 11.30'luk derecesi ile Türkiye 2'incisi, uzun atlamada ise Türkiye 3'üncüsü olurken, Tuğba Yeni, yüksek atlamada 1.61'lik derecesi ile Türkiye 2'incisi olarak şampiyonaya damga vuran isimler oldu.
Başarılı sporcuları makamında kabul eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Belediyespor Kulübü sporcularının üst üste aldığı başarılı sonuçların kendilerine büyük bir mutluluk yaşattığını ifade etti. Dündar, "Son zamanlarda ferdi ve takım sporlarında elde edilen başarılar, bizleri son derece mutlu etti. Gerek tesis, gerek se sporcu açısından Türkiye'nin en zengin belediyesi olan ilçemizde, spora ve sporcuya yaptığımız yatırımlar, başarı olarak bizlere dönüyor. İlçemizde bir bir hayata geçirdiğimiz spor tesislerimizden geleceğin şampiyonları yetişecek derken, bu gerçeği vurgulamıştım" dedi.
Osmangazi'de spora ve sporcuya yönelik yatırımların sürdüğünü belirten Başkan Mustafa Dündar, yapımı devam eden Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri, Demirtaş Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu, Demirtaş Atıcılık ve Trap tesislerinin kısa süre içerisinde hizmete gireceğini söyledi.
(MŞ)

23.01.2013 11:27:33 TSI

Editör: Wan Haber