Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş şehir Mehmetçik'i ziyaret için gittiği Kıbrıs'ta, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Meclis Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, kardeş belediye Mehmetçik'i ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında kabul ederek bir süre görüştü. Cumhurbaşkanı Dr. Eroğlu, Mehmetçik ve Osmangazi Belediyesi'nin kardeş belediye olmalarına büyük önem verdiklerini, karşılıklı ilişkilerin güçlenmesinin sevindirici olduğunu söyledi.
Kıbrıs davasının KKTC ve Türkiye'nin ortak davası olduğunu dile getiren Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven içerisinde yaşayabileceği kalıcı bir anlaşma yapmak istediklerini söyledi. Bugüne kadar ortaya çıkan tüm çözüm tekliflerini reddeden tarafın Rum tarafı olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının da artık Kuzey'de ayrı bir devlet ve halk olduğunu anlaması gerektiğini söyledi. Eroğlu, davaya destek veren anavatan ve Türk halkına teşekkür etti.
Başkan Dündar ve beraberindeki heyetin ikinci ziyareti ise KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer'e oldu. Meclis Başkanı Hasan Bozer, Kıbrıs Türklerinin öncelikli meselesinin Kıbrıs olduğunu, diğer sorunların ikinci planda geldiğini söyledi. Anavatan Türkiye'nin de desteğiyle bir devlet kurulup bugünlere getirildiğini dile getiren Bozer, Kıbrıs meselesinin henüz bitmediğini kaydetti. Karşılıklı ve kardeş belediyecilik çalışmaları ile düşünce paylaşımının kopmaz ve ayrılmaz gönül bağlarını pekiştireceğine işaret eden Bozer, Osmangazi'nin köklü tarihi olan bir şehir olduğunu da belirtti ve geliştirilen ilişkilerin hayırlara vesile olmasını diledi.
Başbakan İrsen Küçük de, Osmangazi Heyeti'ni kabulünde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının anavatanla ilişkilerini en üst seviyede tutmaya çalıştığını bildirdi. Türkiye'nin kalkınması ve gelişen şehirlerinin dikkat çekici olduğunu, Türkiye'ye yaptıkları ziyaretlerde yerel yönetimleri de ziyaret ettiklerini ifade eden Başbakan Küçük, Türkiye'deki yerel yönetimlerin, KKTC'deki yerel yönetimlerin güçlenmesini de sağladığına işaret etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş belediye olarak Mehmetçik Belediyesi'yle karşılıklı destek, bilgi ve tecrübe paylaşımının gerçekleştirildiğini söyledi. Dündar, Türkiye'nin en büyük ilçe belediyelerinden birisi olan Osmangazi Belediyesi'nin çalışmalarına, Osmanlıların kuruluş felsefesindeki barış, sevgi ve yardım öğretilerinin yön verdiğini kaydetti. Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasının Kıbrıs, Balkanlar ve çevre ülkelere olumlu etkileri olacağını dile getiren Başkan Dündar, bunun bu ülkelerdeki davaların daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını belirtti.
(MŞ)

14.01.2013 16:27:54 TSI

Editör: Wan Haber