Osmangazi Belediyesi tarafından Hamitler Mahallesi'nde yaptırılacak olan 24 derslikli Murat Hüdavendigar Lisesi'nin protokolü imzalandı.
Okulun protokolü Bursa Valisi Şehabettin Harput, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın da katıldığı törenle imzalandı. Osmangazi Belediyesi tarafından, ilçede yapılan imar uygulamaları sonucunda elde edilen 14 bin 400 metrekarelik alana inşa edilecek olan Murat Hüdavendigar Lisesi, mini bir eğitim kampüsünü andırıyor. Bünyesinde yatakhanesi, kapalı ve açık spor salonu, konferans ve eğitim salonları ile kafeteryanın da yer alacağı okul, 24 derslikten oluşuyor. Projesi Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan ve 18 ayda tamamlanması planlanan Murat Hüdavendigar Lisesi, farlı mimarisiyle de dikkati çekiyor.
Valilik binasındaki imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, okulun 18 ayda tamamlanacağını söyledi. Dündar, "Belediye olarak, eğitime yüzde yüz destek olmayı sürdürüyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için, bütün imkânlarımızı kullanıyoruz. Bugüne kadar, ilçemizdeki 189 okulumuzun çevre düzenlemesi, çocuk oyun grupları, boya ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olduk. Ancak, bu gün imzaladığımız protokol ile Osmangazi Belediyesi'nin tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. Belediye olarak sıfırdan bir okul inşa edip eğitimin hizmetine sunacağız" dedi.
Hamitler'de yapılacak okulun adını, Osmanlı İmparatorluğu'nun Anadolu topraklarından çıkıp Balkanlar'a açılmasında öncülük eden Sultan Murat Hüdavendigar'dan aldığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "İnşallah, bu okulda okuyan çocuklarımız da, aynı felsefede yetişip ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden bireyler olacak. Belediye olarak bu güne kadar eğitime verdiğimiz ufak tefek desteklerin ötesinde, eğitime yüzde yüz destek olmak adına, önce arsasını üretip, sonrada bu arsa üzerinde her şeyiyle bizim tarafımızdan yapılmış bir okulu eğitimin hizmetine sunma kararı aldık" dedi.
Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Murat Hüdavendigar Lisesi'nin protokol imza töreninde konuşan Bursa Valisi Şehabettin Harput, "Benim içinde son derece mutlu bir gün. Ülkemizin geleceğini teslim edeceğimiz çocuklarımız, uluslar arası rekabetle mücadele edecek kadar donanımlı, kendinden emin, güvenli ve güçlü yetişirse, bu gençler bizi dünyada istediğimiz yere taşıyacak. Bu gençler bu okullarda yetişecek. Maalesef gerek okul, gerek derslik olarak istediğimiz standartları sağlamış değiliz. Bu gün Osmangazi Belediyemiz, Başkan Mustafa Dündar, reklamsız, şov yapmadan, ama inandığı konularda kararlı, tutarlı ve çok ciddi çalışmalarıyla Bursa'mıza çok şey kazandırıyor. Değerli başkanımız, bu günde yaklaşık maliyeti 3 milyonu bulan okulumuzu, anahtar teslimi yapıp tamamlayacak. İnşallah bittiği zaman çok farklı bir eğitim öğretim ve konsept ile eğitim veren bir okul olarak Bursa ve ülkemizdeki yerini alacaktır. Ben sayın başkan ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
Bursa İl Milli Eğitim müdürü Atilla Gülsar da, "Yılın ilk protokolünü sayın başkanımızla imzaladık. İnşallah, bunun devamı da gelir diyorum. Bursa'mıza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
(MŞ)

17.01.2013 17:33:52 TSI

Editör: Wan Haber