Bursa'da 3 gündür süren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Osmangazi Belediyesi aldığı tedbirlerle ulaşımda aksaklık yaşanmasının önüne geçti.
İlçe genelinde 60 personel ve 12 araçla yol açma ve tuzlama çalışmalarını, 3 vardiya olarak aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, tüm cadde ve sokakları trafiğe açık tuttu. Osmangazi Belediyesi, kar, buzlanma ve don olayına karşı önceden aldığı tedbirleri kar yağışının başlamasıyla birlikte uygulamaya başladı. 3 vardiya olarak kesintisiz görev yapan ekipler, tüm cadde sokak ve köy yollarını ulaşıma açık tutmak için çalışıyor.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kar yağışıyla birlikte belediye olarak tüm önlemleri uygulamaya aldıklarını belirterek, stoklanan 300 ton kaya tuzunun buzlanma ve don riskine karşı cadde ve sokaklara döküldüğünü, valilik, kaymakamlık, okullar, hastaneler, mahalle muhtarlıkları ve resmi kurumlara da tuz verildiğini aktardı. Vatandaşların mağdur olmamaları için ekiplerin 24 saat esasına göre aralıksız olarak çalıştığına dikkati çeken Başkan Dündar, "Çok şükür böylesi yoğun bir yağış olmasına rağmen, aldığımız tedbirler sayesinde Osmangazi olarak önemli bir sıkıntı yaşamadık. Cadde ve sokakları tuzlayarak, donma ve buzlanmaya karşı tedbir alındı. Ekiplerimiz, 24 saat esasına göre görevlerini sürdürüyor" dedi.
(MŞ)

09.01.2013 16:14:05 TSI

Editör: Wan Haber