Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, göreve geldikleri günden itibaren bin 166 projeyi hayata geçirdiklerini, belediye bütçesinin yüzde 75'ini yatırımlara aktardıklarını söyledi.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde AK Parti Osmangazi İlçe Danışma Meclisi toplantısında belediyenin çalışmaları hakkında bir sunum yapan Başkan Dündar, 4 yıllık görev süresi içerisinde hayata geçirdikleri projeler için bütçenin yüzde 75'ini kullandıklarını belirtti. Geliştirdikleri projeler ile sadece Osmangazi'ye değil, Bursa'ya hitap ettiklerinin altını çizen Dündar, "4 yıl içerisinde hizmete açtığımız katlı otoparklar sayesinde şehrin merkezindeki trafik yoğunluğunun azalmasına büyük bir katkı sağladık. Katlı otopark projeleri ile, Bursa'nın 3 bin araçlık otopark kapasitesini 4 yıl içerisinde yüzde 50'li artırarak 4 bin 500'e çıkarttık. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde bu merkezler, üzerinde farklı aktivitelerin düzenlenmesine imkan sağlıyor. Aynı mekanları birden fazla fonksiyonlarla kullanıma sunuyoruz. Çarşamba Pazarpark, Fatih Çiftehavuzlar Yaşam Merkezi, Akpınar Yaşam Merkezi buna güzel birer örnek. 4 yıl içerisinde geliştirdiğimiz projelerle sadece Bursa'ya değil Türkiye'ye örnek olduk" dedi.
Osmangazi'de 4 yıllık hizmet süresinde tüm mahalle ve köyleri tek tek dolaşarak, vatandaşlarla bire bir görüştüklerini, gelen talepler doğrultusunda hizmet geliştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 67 çıkmaz sokağı kamulaştırma yöntemiyle açtık. 4 yılda ilçemizde 357 bin 438 ton asfaltlama, 171 bin metrekarelik alanda 67 park ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdik. Yaptığımız meydan düzenleme çalışmaları ile Osmangazi adeta nefes alıyor. Başlattığımız 1 milyon fidan kampanyası ile, 700 bin fidan toprakla buluştu. Hizmete açtığımız 38 spor tesisimiz ile birlikte amatör spora olan desteklerimizi de sürdürüyoruz. Ayrıca eğitime de çok önemli desteklerimiz mevcut. İlçemizde 189 farklı okula, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğümüz aracılığı ile çeşitli hizmetler götürdük. Belediyemiz imar uygulamaları ile elde edilen 14 bin 400 metrekarelik alanda 24 derslik, yatakhane, spor salonu, konferans ve eğitim salonlarının yer alacağı Murat Hüdavendigar Lisesini 18 ayda tamamlayıp hizmete açacağız" dedi.
Spora ve sporcuya olan destek sayesinde, sadece Osmangazi'ye değil Türkiye'ye madalya gururu yaşattıklarının altını çizen Dündar, "Belediyespor bünyesinde 1 dünya şampiyonu, 7 Avrupa, 30 Balkan ve 6 Türkiye olmak üzere 44 şampiyon yetiştirdik. Osmangazi Belediyespor Kulübü, elde ettiği başarılı sonuçlarla göğsümüzü kabartıyor. Şu anda devam eden projelerimizle birlikte Osmangazi'de spor tesisi sayısı 46'ya ulaşmış olacak. Osmangazi Belediyespor Kulübü dışında 65 Amatör Spor Kulübüne de malzeme desteği veriyoruz" dedi.
Osmangazi'de tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını, 4 yıl içerisinde 144 tarihi mirası, yürütülen çalışmalar sonunda yeniden ayağa kaldırdıklarını vurgulayan Dündar, "Şu an yürüttüğümüz projelerimizden en önemlisi kentsel dönüşüm. Biz, Osmangazi'nin tamamını kapsayan genel bir çalışma yürütüyoruz. Özel bir firma tarafından yürütülen kentsel dönüşüm master plan çalışmalarımızı tamamladık. Büyükşehir ile koordineli olarak yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarında, süreci en iyi şekilde değerlendirip yanlış yapmak istemiyoruz. Kentsel dönüşüm önce zihinlerde gerçekleşmeli. Bunun sonucu olarak adım adım çarpık kentleşme ortadan kalkacak, ulaşım sorunu çözülecek. Hem tarihi dokuyu koruyacağız, hem de modern bir şehir ortaya çıkartmış olacağız" dedi.
Bu süreçte de her kesimin görüşünü alarak yanlış yapmamaya azami gayret gösterdiklerinin altını çizen Dündar, "Bu dönemde kentsel dönüşümü başlatıp başarabilirsek, Bursa'mızı tarihi doku ve ekolojik yapı içerisinde yenileyebiliriz" dedi.
(MŞ)

11.02.2013 15:31:17 TSI

Editör: Wan Haber