Osmangazi Belediyesi, ilçedeki bütün asansörlerin yıllık bakım ve kontrollerini yapmak üzere Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile iş birliği protokolü imzaladı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman tarafından imzalanan iş birliği protokolüne göre, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca asansörlerin, yılda bir defa A tipi muayene kuruluşları tarafından kontrol edilmesi sağlanacak. Porotokole imza atan TSE Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Kkaraman, periyodik bakımı yapılan asansörlerle ilgili sonuçları içeren raporların da belediyeye sunulacağını belirtti.
Protokol imza töreninde konuşan Karaman, "Kalite, istenmeyen yerde olmaz. Eğer siz istemiyorsanız, size kimse kalite getiremez. Bu işin hatırla gönülde olması mümkün değil" dedi.
Osmangazi Belediyesi'nin TSE'den belge alan tek belediye olduğunu ifade eden Karaman, "Bu konunun ihmali çok kötü sonuçlar doğurabilir. Daha üç gün önce Bursa'da yaşanan bir asansör kazasında, bir yük asansörü düşerek 5 vatandaşımızın yaralanmasına sebep oldu" diye konuştu.
Bursa'da, Türk Standartları Enstitüsü ile Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca asansörlerin A tipi muayene kuruluşları tarafından kontrolünü içeren protokolü imzalayan ilk merkez ilçe olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sunmuş oldukları hizmetlerde kalite ve standarda büyük önem verdiklerini belirtti. Geçen yıl başka bir kurum ile imzaladıklar, asansörlerin yıllık bakım protokolünü, bu yıl TSE ile imzaladıklarını ifade eden Dündar, "Standart denilen şey, zaten devletimizin standardı. Bizler de belediye olarak bu yıl Türk Standartları Enstitüsü ile protokol imzalamaya karar verdik. Bugüne kadar üç adet kalite belgesi aldık. İnşallah, bu sayıyı 5'e çıkartarak, Osmangazi Belediyesi olarak TSE tarafından verilen bütün kalite belgelerini alarak, 5'i bir yerdeyi takmış olacağız. Bunun için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.
(MŞ)

08.01.2013 15:44:29 TSI

Editör: Wan Haber