Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın, Osmangazi Belediyesi çalışanlarına, vatandaşlarla doğru ve sağlıklı iletişim kurmanın önemi ve tekniklerini anlatan bir seminer verdi.
Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Başkanlık Salonu'nda düzenlenen ve Başkan Mustafa Dündar'ın da izlediği seminer renkli görüntülere sahne oldu. Seminer öncesi bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, büyük bir aile olan Osmangazi ailesinin bu sıcaklığı kendi içinde hissetmesinin de başlı başına bir iletişim ve dersi olduğunu belirterek, personelin gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Dündar, "İş ortamındaki yoğunluk sebebiyle bir çok arkadaşımız sabah masasına oturuyor ve yan masadaki arkadaşıyla konuşmadan akşam evine gidiyor. Bizler, bu tür faaliyetlerle bir araya gelebilirsek, sıkıntı ve başarılarımızı paylaşabilirsek, kurumsal aidiyet açısından da çok büyük bir aşama kaydetmiş oluruz" dedi.
Sunumunu, sahneye çıkarttığı personel ile birlikte gerçekleştirdiği kısa parodiler eşliğinde gerçekleştiren, Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın, salonu dolduran 400 belediye personeline neşeli ve keyifli bir eğitim semineri verdi. Beden dilinin, iletişimde çok büyük bir etkisi olduğunu vurgulayan Saygın, iş hayatında beden dilini kullanarak bir konuyu aktarmanın, kişilere kendini ifade ve ikna etmede büyük bir avantaj sağladığını belirtti. İletişimin çok farklı enstrümanları olduğunu, gelişen teknoloji ve şartlarla birlikte, konunu daha da önem kazandığının altını çizen Saygın, "Sor bir vatandaşın ikna edilmesinde birinizin başarılı, diğerinizin başarısız oluşu tamamen iletişimle ilgili bir konu" dedi.
Hayatın kazan kazan ya da, kaybet kaybet oyunu olduğunu, çalışanların birbirine destek olmasının, çalışırken dayanışma içerisinde bulunmasının kendileri için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Saygın, en iyi iletişim yolunun da yazılı iletişim olduğunun altını çizdi. Oğuz Saygın, "Özellikle kurumlarda en iyi iletişim şekli yazılı iletişimdir. Yönetici olsun ya da olmasın, çalışanların kendi aralarında kurmuş oldukları sözlü iletişim, sonunda çok farklı bir boyuta gelebiliyor. Bu durum, hem çalışan, hem de vatandaş açısından büyük sıkıntıya sebebiyet verebiliyor. 'Söz uçar, yazı kalır' atasözünü unutmayıp, aramızdaki iletişimde mutlaka yazıyı kullanalım" dedi.
(MŞ)

11.01.2013 16:50:41 TSI

Editör: Wan Haber