Mersin'de milli atlet Seyfi Alanya adına düzenlenen Atmalar Kış Şampiyonası'na Osmangazi Belediyespor damga vurdu. Toplam 2624 puanla takım halinde Türkiye Şampiyonu olan Osmangazi Belediyespor, bireysel başarılarda da rakiplerine fark attı.
Mersin Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'nda 283 atlet mücadele etti. Şampiyonada 16 yaş altı, yıldızlar, gençler, 23 yaş altı ve büyükler kategorilerinde, gülle, disk, cirit ve çekiç atma olmak üzere dört branş yer aldı. Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası ve Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi'nin birlikte yapıldığı turnuvada Osmangazi Belediyespor yine ilk sırada yer almayı başardı.
Toplamda 2624 puan alarak takım halinde Türkiye şampiyonu olan Osmangazi Belediyespor, yine Bursa'nın gururu oldu.
Yarışmalarının birinci gününü ikinci sırada tamamlayan Osmangazi Belediyespor Kulübü, ikinci gün sporcuların gösterdiği büyük efor ile ilk sıraya yerleşirken, ev sahipliğini yapacağı 2. kademe final yarışmaları öncesi de büyük moral depoladı.
Osmangazi Belediyespor'dan Deniz Yaylacı 16 yaş altı kategorisinde tüm zamanların en iyi derecesini yaparak, yıldızlar kategorisinde yarışma fırsatı yakaladı. Yaylacı, Türkiye 3.'sü olarak Bursa'ya madalya ile döndü. Gökçenur Yıldız ise 16 yaş altı cirit atma kategorisinde Türkiye şampiyonluğu kimseye bırakmayıp altın madalyaya uzandı. 16 yaş altı çekiç atma kategorisinde Merve Ertek Türkiye 3.'sü, cirit atma kategorisinde Sultan Karakoç Türkiye 3.'sü ve gençler disk atma kategorisinde ise Emine Acar Türkiye 3.'sü oldu.
(MŞ)

19.02.2013 14:16:40 TSI

Editör: Wan Haber