Çorum'un Osmancık Belediyesi'nin hayata geçirdiği alk yapı projesi kapsamında ilçe merkezinde bulunan kanal üstünde yeni düzenleme çalışmaları başlatıldı.
Proje kapsamında ilçe merkezinde Kızılırmak'ın geçtiği kanal üzerinde ve çevresinde yeni peyzaj düzenlemesi için çalışmalara başlandı.
Kanal üstü peyzaj projesinin ilk etabının Öğretmenevi karşısında başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, 21 milyon TL'ye mal olacak alt yapı projesi kapsamında ilçemizde kanalın ıslah ve peyzaj düzenlemesi için düğmeye bastıklarını söyledi.
İlk olarak Öğretmenevi karşısında bulunan kanal üstünde çalışmalara başladıklarını dile getiren Yazıcı, "Yaklaşık 400 metre uzunluğundaki kanal üstünde kenarlarını estetik duvarla öreceğiz, daha sonra kanalımızın ıslahı için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Kanal içinde temiz berrak su geçişi sağlanacak ve karşılıklı olarak her iki tarafı da peyzaj düzenlemeleri ile renklendirilecek. Yeni oturma alanlarının oluşturulacağı için alanı eskisinden daha geniş bir alana kavuşturduk. Bu alanda vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri, aileleri ile nefes alabilecekleri, yeni bir çekim merkezi haline getireceğiz. Bu kapsamda ilk etap için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Kanalın spor kompleksinden ırmağa kadar olan bölgede geçiş sağladığını hatırlatan Başkan Yazıcı, ikinci etap çalışmanın ise kanalın bütününü kapsadığını belirtti. İki etap halinde gerçekleştirilecek çalışmalarla kanalın modern bir görünüme kavuşturulacağının altını çizen Başkan Yazıcı, "Kanalın bütünün nasıl olacağı sorularına Öğretmenevi karşısında gerçekleştirdiğimiz yatırımımızla cevap vereceğiz. İlk olarak bu bölgeyi tamamlayıp hizmete sunacağız. Daha sonra da kanalın bütününde aynı projelendirilmiş çalışmamızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
Osmancık'ın tarihi sorunlarına çözüme kavuşturduklarına vurgu yapan Başkan Yazıcı, gerçekleştirilen alt yapı yatırımları ile atıl durumda olan bölgeleri yeniden canlandırmak, modern görünümlere kavuşturmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.
Osmancık için yeni bir çekim merkezinin oluşturulacağına dikkat çeken Başkan Yazıcı, kanal üstünde bulunan dükkan ve otopark alanın da yıkılacağını ve bütün olarak kanal üstünün daha modern bir görünüme kavuşturulacağını belirtti.Başkan Yazıcı, kanal üstü çalışmaların tamamını iki yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini, ilk olarak öğretmenevi karşısında bulunan 400 metrelik alanın hayata geçirilerek bir örnek teşkil edecek prestij projeyi ilçe halkının hizmetine sunacaklarını belirtti.
Başkan Yazıcı, öğretmenevi karşısında bulunan alandaki kanal üstünde duvar örüm işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve bu bölgede yoğun çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.
(İK-BÖ)

11.12.2012 18:38:19 TSI

Editör: Wan Haber