Osmancık Belediyesi ilçede gerçekleştirilen alt yapı yatırımlarında kanalizasyon hatlarının döşenmesi için kazılan yollarda onarım çalışmalarını sürdürüyor.
Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, çalışmalar sırasında bütün tedbirlerin alındığını çalışmaların tamamlandığı bölgelerde ise yol onarımlarının sürdüğünü bildirdi.
Osmancık'ta 21 milyonluk alt yapı yatırımı için çalışmalar sürüyor. İlçede kanalizasyon hatlarının değiştirilmesi için ihaleyi alan yüklenici firmanın büyük bir itinayla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, çalışmaların tamamlandığı bölgelerde ise yol onarım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Kanalizasyon hatlarının döşenmesi için kazılan bölgelerde mağduriyeti gidermek için Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin greyder, kepçe, silindir gibi iş makineleri ile bölgede onarım çalışmalarına başladığını ifade eden Başkan Yazıcı, hatların döşendiği bölgelerde onarımların devam edeceğini vurguladı.
İlçenin tarihi bir sorununa kazma vurulduğunu ve 38 yıldır kullanılan kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu hatlarının değiştirildiği büyük alt yapı projesi kapsamında kazı yapılan alanların üstlerinin çalışmaların tamamlanmasının ardından kapatıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Yazıcı, "Biz belediye olarak çalışmalar sırasında ve sonrasında bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak ne kadar tedbir alırsak alalım, mevsim dolayısıyla yağışların ardından bölgede çamur şikayetleri oluyor. Böyle bir çalışma bu şikayetler olmadan maalesef gerçekleşemiyor. Bu tür çalışmalarda böyle durumlar ortaya çıkıyor. Biz de mağduriyetleri en aza indirmek için çalışmaların tamamlandığı alanlarda hemen kumlama ve onarım çalışmalarımıza başladık. Kapatılan alanlarda ekiplerimiz kumlama işlemini gerçekleştiriyor. Tüm tedbirlerimizi alarak çalışıyoruz" dedi.
Alt yapı çalışmalarının ardından Osmancık'ın sıcak asfalta kavuşacağına da dikkat çeken Başkan Yazıcı, "Üstü kapatılan bölgelerimizde ayrıca içme suyu için de kazma vurulacak. Bu nedenle hem mevsim şartları hem de çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle asfalt işlemine başlayamıyoruz. Bölgedeki tüm çalışmaların bitmesinin ardından bahar ayında asfalt işlemine başlanacak ve çalışmalarımıza son noktayı koyacağız" diye konuştu.
(İK-BÖ)

16.01.2013 15:59:09 TSI

Editör: Wan Haber