Osmancık Belediyesi alt yapı çalışmaları kapsamında kanal üstünde gerçekleştirilen genişletme çalışmaları çerçevesinde bazı ağaçları sökerek yerlerini değiştirdi. Çorum Belediyesi tarafından gönderilen ağaç sökme makinesi ile sökülen ağaçlar Kaymakamlı bahçesine dikildi.
Osmancık Belediyesi'nin alt yapı projesi kapsamında kanal üstünde genişletme çalışmaları sürüyor. Öğretmenevi karşısında bulunan alanın genişletilmesi sırasında alan içinde kalan bazı ağaçların yerlerinin değiştirilmesi kararı alındı. Bu kapsamda Çorum Belediyesi tarafından gönderilen ağaç sökme makinesi ile itina ile sökülen ağaçlar Kaymakamlık binası bahçesine dikildi.
Alt yapı çalışmaları kapsamında kanal üstündeki genişletme çalışmaları kapsamında bazı ağaçların genişletilecek alan dışında kaldığını ifade eden Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, bu nedenle ağaçları feda etmek yerine yerlerinin değiştirilmesi kararını aldıklarını kaydetti.
Çorum Belediyesi tarafından gönderilen ağaç sökme makinesinin yardımıyla ağaçların büyük bir itina ile yerlerinden söküldüğünü kaydeden Başkan Yazıcı, daha sonra ağaçların Kaymakamlık binası bahçesine yine aynı itina ile dikildiğini belirtti.
Ağaçlar konusunda hassas olduklarını ifade eden Başkan Yazıcı, "Gerek bu çalışmamız ve gerekse diğer çalışmalarımızda ağaçlarımızı olabildiğince korumak, uzun yıllarda zor yetişen bu değerlerimize sahip çıkmak için çaba sarf ediyoruz. Olabildiğince bu konuda hassas davranıyoruz" dedi.
BAŞKAN KÜLCÜ'YE TEŞEKKÜR
Osmancık Belediye Başkan Yazıcı, ağaçların yerlerinin değiştirilmesinde kendilerine destek olan ve ağaç sökme makinesini ilçeye gönderen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür etti.
(İK-BÖ)

04.12.2012 17:44:19 TSI

Editör: Wan Haber