Şanlıurfa Belediyesi, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi için yaptığı toplu taşıma zammından vazgeçti. Üniversite öğrencilerinin, tekrar eski fiyattan kampüse taşınacağı bildirildi.
Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret ederek, Fakıbaba ile kısa bir istişare toplantısı yaptı. Rektör Mutlu, Osmanbey Kampüsü'ne yapılan toplu taşıma zammının geri alınması ricasında bulunurken, bu talebi değerlendiren Fakıbaba, kampüse yapılan toplu taşıma zammından vazgeçtiklerini açıkladı.

"ÖĞRENCİLERİN HAKLI İSTEKLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ"
Başkan Fakıbaba, "Toplu taşıma zammı, 110 kuruştan 125 kuruşa meclis kararıyla çıkmıştı. Ancak sayın rektörün ricası ve öğrenci arkadaşlarımızın isteği üzerine biz bunu tekrar 110 kuruşa çekiyoruz. Gerçekten biz öğrenci arkadaşları seviyoruz. Onların haklı isteklerinin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

"4 KÖRÜKLÜ OTOBÜS KISA ZAMANDA DEVREYE GİRECEK"
Fakıbaba, öğrencilerin kendilerinden istedikleri körüklü otobüsleri de devreye sokacaklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Bizden daha önce 2 körüklü otobüs istemişlerdi, biz onun araştırmasını yaptık. 2 körüklü otobüs yerine inşallah biz 4 tane körüklü otobüs alıyoruz. Kısa zamanda bu körüklü otobüsleri de devreye sokacağız. Hatta biz daha önce öğrenci arkadaşlarımız için Osmanbey'de bir çorba evi açtık. Eyyübiye Kampüsü'ne de istemişlerdi, inşallah en kısa zamanda Eyyübiye Kampüsü'ne de çorba evi açacağız. Yani biz öğrencilerimizden hiç ayrılmadık. Lütfen rahat olsunlar. Devamlı diyalog içerisinde olacağız."

REKTÖR MUTLU: "BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
Rektör Halil Mutlu, Fakıbaba'yı ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Öğrenci konseyimiz ve heyet olarak gelip Belediye Başkanımız Fakıbaba ile Belsan müdürü, Belsan'dan sorumlu başkan yardımcısıyla görüştük, durum iletildi. Öğrencilerimizin tepkisi yüzde 25'e varan bir artış. Bugün sağ olsun başkanımızla görüştük. Öğrencilerin bana ilettiği toplu taşımadaki ücret artışını başkanımıza aktardık. Başkanımız anlayış gösterip tekrar eski fiyata toplu taşıma yapacaklarını bize aktardı. Yani 1 lira 250 kuruş değil de 1 lira 100 kuruşa tekrar taşıyacaklarını bizlere iletti ve bunun talimatını verdi. Kendisine bu konuda teşekkür ederiz. Bir de şunun sözünü verdi bize; belediyenin 2 tane büyük körüklü otobüs alma niyeti var. Bunlar öğrencilerimizin daha rahat taşınması için yapılan katkılardır. Başkanımıza teşekkür ediyorum."
(RÇ-SO-Y)

05.01.2013 12:01:06 TSI

Editör: Wan Haber