"Fotoğraflarla Osman Yüksel Serdengeçti" adlı fotoğraf sergisi Keçiören Belediyesi'nin hizmet binasının giriş katında açıldı. Sergi açılışına, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Osman Yüksel Serdengeçti'nin yeğeni ve Türk Kadınlar Derneği Genel Başkanı Emine Bağlı, "Deli Rüzgar Osman Yüksel Serdengeçti" adlı kitabın yazarı Prof Dr. Cemal Kurnaz ile Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan katıldı.
Açılışta konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, günümüz belediyecilik anlayışında artık kültürel ve sosyal faaliyetlerin ön plana çıktığını belirterek, "Sosyal Belediyecilik sadece kağıt üzerinde değil, aynı zamanda pratiğe geçtikçe değer kazanıyor. Biz de bugünkü çalışmalara benzer bir dizi çalışmayı 'sosyal ve kültürel belediyecilik' adına gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz bu çalışmalara vatandaşlarımızın ve bu camia içerisinde bulunan herkesin ilgi ve alaka gösterdiğini müşahede ediyoruz. Bu da bizleri sevindiriyor. Belediyelerin rutin hizmetlerini yapmak yerel yönetimlerin temel görevidir. Biz bunları görev olarak biliyoruz ve zaten yapmamız gereken faaliyetlerimiz, ama bunun üzerine birşeyler koyabilmek o şehri bir yerlere taşımam demektir. O şehre bir yön kimlik vermek ve onun ruhunu oluşturmak olduğunda bu çalışmaları önemsiyoruz ve bu çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Serdengeçti'nin yeğeni Emine Bağlı ise konuşmasında, "Amcam gibi mücahid bir insanın tanıtılmasına vesile olmak ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemlidir. Kültürümüze verdiği katkılardan dolayı Sayın Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Cemal Kurnaz da, çok anlamlı bir buluşma için biraraya geldiklerini kaydederek "Ölümünün 30.yılına yakın bir zamanda bir kitap çalışmamız oldu. Onu yeni nesillere tanıtmak için güzel bir kitap hazırladık" dedi. Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ise, "Osman Yüksel Sedengeçti, hem söyleyecek derdi olan ama aynı zamanda sözün ruhuna ihanet etmeyen biriydi. Gençlere böyle önemli şahsiyetleri tanıtmalıyız" mesajını verdi.
(BK-ÖK-Y)

15.01.2013 10:21:59 TSI

Editör: Wan Haber